SIRIS.nl

In memoriam André Heijligers

André Heijligers, een kleurrijke Heusdenaar, is op dinsdag 12 januari onverwacht overleden.

André werd 58 jaar.

Met het overlijden verliest Heusden een zeer gewaardeerd persoon, die bij iedereen bekend was omdat hij heel erg actief was in het maatschappelijke leven.

Een aantal Heusdense verenigingen herinnert André ieder op zijn manier:

KPJ

André werd lid begin jaren ’80 en toen ook snel bestuurlijk actief. In 1986 werd hij voorzitter en hij stond mede aan de wieg van de Heusdense lentefeesten, later het Beachvolleybal. Hij was zichtbaar trots als voorzitter om deelgenoot te zijn van het succes wat mooie saamhorigheid teweeg kan brengen. Hij kon hiervan intens genieten en dit mocht zeker niet verstoord worden en anders volgde er direct actie van hem.

Misty Fields Festival

Een heel trouwe vrijwilliger waar hij jaren lang voor heeft gewerkt. André was flexibel en humoristisch, een fijne man om mee samen te werken. Hij was er voor zijn vrijwilligerstaken en het liefst bij sfeerbeheer en bij de entree van het festival. Hoe mooi kan het zijn als bezoeker om door zo’n plezierige man welkom geheten te worden. Hij had heerlijke droge humor en kon met een stalen gezicht anderen iets wijs maken, was het een grap of serieus? Vele jaren heeft André samen met Henriëtte heel veel uren doorgebracht, meegewerkt maar ook zichtbaar genoten van de sfeer, muziek en de mensen op Misty Fields. Veel dank en waardering van het team, aldus Elke Moors.

Harmonie St. Antonius

André was niet muzikaal verbonden aan de harmonie. Toch stelde hij zich ieder jaar weer beschikbaar om de vereniging vooruit te helpen met het ophalen van oud papier. Een harmonie heeft geld nodig om te draaien en dit wist André als geen ander en daarom stelde hij zich beschikbaar voor eenieder die van zijn diensten gebruik wilde maken.

Mannenkoor Lumberjack

Een fanatiek lid, nooit als laatste binnen en zeker niet in de derde helft als eerste naar huis. André was hierbij duidelijk aanwezig, zeker niet overheersend. Zijn vocale inbreng ná de repetities was altijd duidelijk, direct en verfrissend. Zijn brede belangstelling en ook nieuwsgierigheid leidde vaak tot boeiende discussies en ook met de veelzeggende verontwaardigende blik waarin zijn kijk op de zaak ook snel heel duidelijk was. Prachtig toch. André was goed in organiseren. Voor de afsluitende feestavond bood hij een door hem zelf geschoten wildzwijn aan. Kun je dit wel zolang bewaren? “We hebben diepvries genoeg en ons Jet vind dat geen probleem” aldus Bart Wijnen.

Jachtvereniging

Zes jaar geleden werd je lid, wij enigszins sceptisch of André wel een goede jager zou zijn. Je overtrof ieders verwachtingen. Een goede schutter, prima veldkennis en met een fijne jachthond. Je verzorgde het papierwerk in ons clubhuis bij jou aan de Gezandebaan. We gingen met zijn vijven jagen, na een uurtje volgde de vlaai en de borrel. Al snel gingen de spannende verhalen rond, nieuwtjes uitwisselen en André wist altijd het meeste te vertellen. Hij kende dan ook bijna iedereen in Heusden. Volgens André was het laatste stukje vlaai voor de jongste en hij zei altijd: “hier Lucas, jij moet er nog van groeien”. Ons clubje is niet meer compleet, volgens mij praten ze over dertig jaar in Heusden nog steeds over André'', aldus Robby Kissen.

Jong Nederland Heusden

Ook deze club genoot zijn warme belangstelling. Zoon Niels kon thuis, als voorzitter van JN,  dankbaar gebruiken maken van de inzichten van zijn vader. Jullie begrepen elkaar zonder veel woorden, beiden met eenzelfde mentaliteit. Midden vorig jaar zei André nog “laat die jongens daar maar los, kumt helemaal goed”.  Wat zal hij enorm trots zijn nu er na de verbouwing een prachtig gebouw beschikbaar is.

Golfvereniging Het Woold

De vele leden en de collega’s verliezen met André een geweldige vriend. Een zeer toegewijde en verantwoordelijke collega. Een gastheer met een groot hart voor organiseren. Naast zijn grote technische vakkennis kon hij je menigmaal verrassen met een scherpe kijk op zaken. Wij zullen hem als mens en collega heel erg gaan missen.

Dorpsgemeenschap Heusden

André genoot in Heusden van vele mensen het vertrouwen. Iets wat hij niet zo maar heeft gekregen maar door zijn bijdrage voor het dorp Heusden heeft hij dat ook meer dan verdiend. Graag had iedereen, die zich betrokken voelt, het afscheid van André beter beleefd. Door het Covid19 was dat helaas niet mogelijk.

De Heusdense gemeenschap wenst zijn vrouw Henriëtte en de kinderen Niels, Lise en Britt heel veel sterkte toe in deze voor hen erg verdrietige tijd.