SIRIS-tv zendt op zaterdag 23 en zondag 24 januari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00 en 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Nieuwe pastoor Sacha Steijaert

Op zondag 7 februari om 11 uur wordt pastoor Sacha Steijaert in de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten door bisschop De Korte geïnstalleerd. Op 1 januari is de nieuwe pastoor aan zijn taak in de Franciscusparochie begonnen.

Winterpret in Someren

In Someren-Dorp en de kerkdorpen lag op zaterdagavond 16 januari een mooi wit laken. Helaas voor de sneeuwliefhebbers; een dag erna was de sneeuw gesmolten.

Asten Nu - Werkzaamheden Logtenstraat

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de werkzaamheden in de Logtenstraat in Asten. Van Horssen Wegenbouw gaat daar in opdracht van de gemeente de straat herinrichten.

SIRIS-Corona-Journaal - Someren-Dorp in lockdown

Ook in het centrum van Someren is het akelig stil. In het Varendonck College en in de studio’s van de lokale omroep SIRIS is er in het normale leven een heleboel levendigheid. Maar nu niet meer. Voor levendigheid moet je nu kennelijk naar het Keelven. Daar is het al een hele tijd een drukte van belang.

SIRIS-Corona-Journaal - 040Fit één (rot)jaar

Fitnesscentrum 040Fit in Asten ging op 6 januari 2020 open. In maart brak in ons land het coronavirus uit en dat zorgde voor een heel bijzonder en moeilijk jaar. Ook voor het fitnesscentrum. Toch wilde 040Fit het 1-jarig bestaan vieren. Clubmanager Eric Thus vertelt hoe.

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - Moswens

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor Ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld te brengen. In de vierde aflevering van 'Passie voor Ondernemen' is Monique op bezoek bij Moswens aan het Florapark in Asten. Rens Fritsen leidt Monique rond.

Winterpret in Asten

Op zaterdag 16 januari was de gemeente Asten voor één dag een wintersportplaats. ’s Avonds viel er net genoeg sneeuw om over sneeuwpret te kunnen praten. Een dag erna was de sneeuw alweer gesmolten.

SIRIS-Corona-Journaal - Asten in lockdown

Het is stil in het centrum van Asten. Daar zorgt het coronavirus wel voor. Veel winkels en de hele horeca zijn dicht. Eten afhalen mag nog wel. Mensen kom je nog tegen die aan het wandelen of fietsen zijn. Zo nu en dan wil er iemand wat zeggen.

Fotowedstrijd groep 6A van de Mariaschool in Someren

De kinderen van groep 6A van de Mariaschool in Someren hebben deelgenomen aan een fotowedstrijd. De kinderen leefden zich uit bij de opdrachten 'Winter in Someren', 'Groetjes uit Someren' en 'Dieren in onze omgeving'. De SIRIS-fotografen Juliëtte Panhuijzen en Rob Fritsen maakten een filmpje bij de bekendmaking van de winnaars van de fotowedstrijd.

SIRIS-Corona-Journaal - Alternatieve open dag Varendonck College

Een open dag houden zit er voor het Varendonck College voorlopig niet in vanwege het coronavirus. Daarom bedachten ze iets anders dan een open dag. Op dinsdag 12 januari kwamen leerlingen en leerkrachten op school bij elkaar. PR-functionaris Johan van Diepen vertelt wat er op die dag gebeurde.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 22 januari 2021 | 19.12 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 29 januari 2021 | 17.41 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub