SIRIS-tv zendt op zaterdag 20 en zondag 21 februari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

SIRIS-Corona-Journaal - Opbouw tentoonstelling 'De Peel, een mysterie'

Museum Klok en Peel in Asten is en blijft voorlopig dicht. Toch blijven ze daar actief. Op dit moment wordt er met een klein gezelschap gewerkt aan de opbouw van de tentoonstelling ‘De Peel een Mysterie’.

Winter in Asten

Dat was weer eens een 'aauverwetste' winter met sneeuw en ijs. Zo zag de winter in Asten anno 2021 eruit.

Sneeuw- en ijspret in Asten

De sneeuw en het ijs zorgen voor een lach op onze gezichten. Bij de meesten tenminste.

Asten Nu – Presentatie exploitatiestichting

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het nieuwe gemeenschapshuis in Asten. In 2022 staat er in de Kerkstraat een nieuw gemeenschapshuis met een nog onbekende naam. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Op donderdag 11 februari werd in het gemeentehuis het bestuur van de nieuwe exploitatiestichting gepresenteerd. Wethouder Janine Spoor sprak de bestuursleden toe.

Deel 2:

Passie voor ondernemen - Verdonschot Mode

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en brengt daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld. In de achtste aflevering van 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens op bezoek bij Verdonschot Mode aan de Emmastraat 24 in Asten. Huub en Jet Verdonschot leiden Monique rond in hun zaak.

SIRIS-Corona-Journaal - Hoogtepunten Carnaval 2021 deel 1

Carnaval 2021 zullen we nooit meer vergeten. Het coronavirus haalde een dikke vette streep door de meeste activiteiten. Hier en daar werd er een klein beetje carnaval gevierd. U kunt gaan kijken naar de hoogtepunten van carnaval anno 2021. SIRIS-tv maakte een Reundje Carnaval in Kaauwvoetenland, Pompersland, Meerpoelrijk en op De Plattevonder. Wordt vervolgd.

Inwoners gemeente Someren zwaaien in Winterwonderland 

De winterse omstandigheden nodigen uit om te gaan filmen. SIRIS-fotograaf en -filmer Rob Fritsen maakte het filmpje 'Inwoners gemeente Someren zwaaien in Winterwonderland 2021'.

Wintersport op 't Bandenbultje in Someren

Een plek waar afgelopen week veel jeugd op de been was, was de nieuwe wintersportplaats Bandenbultje in de wijk Loove in Someren. Daar gingen ze met een slee, op de skilat of snowboard met een rotvaart naar beneden.

Schaatsen op Starven

Op het Starven in Lierop was er prima ijs om op te schaatsen. Het werd er dan ook erg druk.

Schaatsen in de Gildenwijk

In de Gildenwijk in Lierop legden buurtbewoners een fraaie schaatsbaan aan, waar heel veel kinderen plezier aan hebben beleefd.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 19 februari 2021 | 11.34 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 26 februari 2021 | 18.02 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub