Vaccinatieprogramma Asten van start in de H. Maria Presentatiekerk

Op vrijdag 26 februari start om 13.00 uur het vaccinatieprogramma voor inwoners die geboren zijn in 1956 en 1957 in de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten.

In de zoektocht naar een geschikte locatie heeft coördinerend huisarts Hans van den Hoogen contact gezocht met pastoor Sacha Steijaert met de vraag of de kerk mogelijk een optie was.

De pastoor reageerde enthousiast en na overleg met het bestuur en de locatieraad van de Franciscusparochie kwam er groen licht. De pastoor en kerkbestuur willen de kerk graag voor dit doel voor de gemeenschap beschikbaar stellen.

De kerk is logistiek gezien een ideale plek om coronaproof het vaccinatieprogramma uit te voeren. Deze is centraal gelegen in Asten met ruime parkeervoorzieningen voor de deur.
Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk zal vrijdag en maandag aanwezig zijn bij de eerste vaccinaties.

Het gaat om vaccinatie bovenop het al lopende programma (via GGD en instellingen).

De drie huisartsenpraktijken in Asten vaccineren tussen de 500 en 600 mensen uit 1956 en 1957 met het "derde vaccin" AstraZeneca.

De betrokken personen hebben inmiddels een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen van de huisartsen.

 


Trefwoorden: vaccinatielocatie heilige maria presentatiekerk asten vaccinatieprogramma astrazeneca burgemeester anke van extel hans van den hoogen pastoor steijaert
Geplaatst

maandag 22 februari 2021 | 13.53 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 26 februari 2021 | 18.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub