SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 6 en zondag 7 maart het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

SIRIS-Corona-Journaal - Horeca demonstreert op Wilhelminaplein in Someren

Een groep van zo’n twintig horecaondernemers uit de gemeente Someren protesteerde op dinsdag 2 maart op het Wilhelminaplein in Someren tegen de coronamaatregelen. Op een afgesloten terras op het plein zaten alleen horecaondernemers met hun familie. Zij vroegen aandacht voor de ludieke actie 'Somerense parken vol is terrassen open en winkels open is horeca open'. De horeca is sinds oktober gesloten.

Herinrichting Beekerloop tegen wateroverlast

Waterschap Aa en Maas en de gemeente Asten gaan ruim 2 miljoen euro investeren in de herinrichting van de Beekerloop. De financiële middelen zijn hiervoor onlangs beschikbaar gesteld en dat betekent dat ze echt aan de slag kunnen gaan. Wethouder John Bankers en waterschapsbestuurder Ernest de Groot vertellen wat er gaat gebeuren.

Bibliotheek in Midas geopend

Bibliotheek Asten is verhuisd van de Kerkstraat naar de eerste verdieping van Winkelcentrum Midas in Asten. Op donderdag 25 februari ging de tijdelijke bibliotheeklocatie open voor haar leden.

Lente in februari in Someren-Heide

Februari is normaal een echte wintermaand. Maar als de wind lange tijd uit het warme zuiden waait kan het al voorjaarsachtig zijn. Dan is het ook in Someren-Heide lente in februari!

Deel 2:

Passie voor ondernemen - Constructie- en lasbedrijf Wim Martens

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld te brengen. In de tiende aflevering van 'Passie voor ondernemen' gaat Monique op bezoek bij Constructie- en lasbedrijf Wim Martens aan de Lage Akkerweg in Someren.

Zilver voor Museum Klok & Peel

Tijdens een livestream prijsuitreiking van de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van 2021’ scoorde Museum Klok & Peel in Asten opnieuw een mooie podiumplaats. Het museum won zilver en behoort daarmee tot de absolute top van de leukste provinciale uitjes. Op woensdag 3 maart werd de prijs uitgereikt in het museum.

Asten Nu - Start coronavaccinaties in Astense kerk

Op vrijdagmiddag 26 februari in de Heilige Maria Presentatiekerk het vaccinatieprogramma voor inwoners die geboren zijn in 1956 en 1957. De kerk is logistiek gezien een ideale plek om coronaproof het vaccinatieprogramma uit te voeren. Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk en pastoor Steijaert waren aanwezig bij de eerste vaccinaties.

Lente in februari in Heusden

Lente in februari in Ommel

Uitreiking prijzen JCA-speurtocht en danswedstrijd

Op zondag 28 februari brachten twee bestuursleden van Jeugdcarnaval Asten, Prinses Hannah (prinses 2016) en Bertine Fritsen, de gewonnen prijzen van de JCA-speurtocht en danswedstrijd rond. Zij werden gevolgd door Rob Fritsen, die namens SIRIS-tv een filmpje maakte.