NWC neemt punt mee uit Eindhoven

NWC (Asten) heeft de slechte uitwedstrijd tegen de amateurs van PSV gelijkgespeeld.

Op De Herdgang kwamen de Astenaren terug van een 2-0 achterstand en noteerden de oranjehemden een 2-2 gelijkspel.

Trainer Henry van Alebeek, die niet kon beschikken over de basisspelers Martijn Ghielen, Itay Blaycher, Martijn Henst en de langer geblesseerde Arne van Geffen, liet een jong elftal aantreden tegen de Eindhovense laagvlieger. Het team had voor rust veel de bal en werd gaandeweg steeds dreigender, al was het spel nog onder de maat. Een vrije trap van Juul Verbugt vloog richting de kruising, maar PSV-goalie Efekan Aydin zette er net op tijd zijn vuist tegenaan. Ook ontbrak het de Astenaren aan lengte om enkele gevaarlijke voorzetten en dode spelsituaties te promoveren tot goals. Juist op het moment dat NWC iets beter in de wedstrijd kwam, lag de bal aan de overkant in het netje. Mike Hovestadt werd gelanceerd, klopte Luuk Castelijns op snelheid en schoof de bal onder Gijs Brüsewitz door: 1-0.

Na rust liep NWC al gauw tegen de volgende tegenvaller aan, want binnen drie minuten verdubbelde PSV de score op fraaie wijze. Jurik Zimmerman kwam door over de rechterkant en klopte de Astense sluitpost door de bal slim over hem heen te tikken: 2-0. Ruim tien minuten later zorgde NWC-aanvaller Gianni Steijlen voor de aansluitingstreffer door een voorzet van Jeroen van Deursen binnen te frommelen: 2-1.

PSV probeerde de voorsprong te verdedigen, maar omdat NWC zeer slordig speelde ontspon zich een zwakke wedstrijd. De Eindhovenaren gokten op de diepgang van de voorwaartsen en waren via Hovestadt en captain Wesley Plugers dicht bij de derde, maar het vizier stond niet op scherp. Met het inbrengen van Martijn Mulder en Sohail Rahimi kon NWC wel wat meer power tonen en eerstgenoemde zorgde voor de gelijkmaker. Hij lepelde de bal uit een vrije trap heel subtiel achter Aydin en maakte daarmee de 2-2. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst, maar moesten de 22 voetballers genoegen nemen met een puntendeling. Het gehavende NWC kan tevreden zijn met het laat verkregen punt, maar qua spel zijn er nog veel verbeterpunten. Op 29 november spelen de oranjehemden de derby tegen Someren om 14.30 uur op sportpark 't Root.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Luuk Castelijns, Timo Janssen (63' Sohail Rahimi), Ralf van Oosterhout, Juul Verbugt, Mark Bosch (63' Martijn Mulder), Jeroen van Deursen en Gianni Steijlen.