Podiumoverkapping in Someren-Eind

In 2014 is er in Someren-Eind met behulp van vele vrijwilligers een schitterend nieuw plein en daarmee een echt dorpshart gerealiseerd.

Centraal op dit plein is een podium aangelegd.

Ruim een jaar na aanleg wordt het volop gebruikt, maar wordt het gemis ervaren van een flexibele, snel op te bouwen overkapping van het podium. Om voor dit probleem een adequate oplossing te realiseren is Stichting De Overkapping opgericht.

Het doel van de stichting is een overkapping aan te schaffen die snel te plaatsen en te verwijderen is op het podium van het dorpsplein.

De stichting zal ook het beheer van de overkapping op zich nemen.

De stichting is uitgekomen bij een design overkapping die snel en relatief eenvoudig op te bouwen en te verwijderen is doordat er eenmalig vaste voorzieningen op het plein aangebracht worden.

Het materiaal (alu-masten en lichtgewicht zeil) is goed hanteerbaar zodat zonder hulpmiddelen de overkapping in minder dan een uur geplaatst of verwijderd kan worden. Het ontwerp en de realisatie komt van Squaricles uit Aarle-Rixtel.

De overkapping wordt financieel mogelijk gemaakt door een fikse bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank, inzet van vrijwilligers en enkele sponsors.

Door een zeer genereus gebaar van Stichting Kringloop ONA werd met een flink bedrag het laatste gat in de begroting gedicht. Nu kan Stichting De Overkapping tot realisering overgaan.

De voorbereidende werkzaamheden op het plein zullen waarschijnlijk eind november worden uitgevoerd. Daarna zal het zeildoek exact worden ingemeten en op maat worden gemaakt.

Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2016 de overkapping officieel in gebruik genomen kan worden.


Trefwoorden: squaricles stichting de overkapping rabobank stichting kringloop ona
Geplaatst

woensdag 18 november 2015 | 16.14 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 18 november 2015 | 19.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub