SIRIS.nl

Kanaalderby tussen NWC en Someren (+ VIDEO)

Voor het tweede jaar op rij gaan NWC (Asten) en SV Someren het tegen elkaar opnemen.

Op zondag 29 november staat de eerste derby van het seizoen op het programma, om 14.30 uur op sportpark 't Root.

Vorig seizoen trok de Kanaalderby in Asten zo'n 2.500 toeschouwers.

NWC en Someren degradeerden afgelopen allebei seizoen uit de eerste klasse. NWC direct, Someren via de play-offs. En dus konden de supporters uit Asten en Someren zich opmaken voor een nieuwe Kanaalderby. Een derby die de laatste jaren vier keer werd gespeeld en keurig in evenwicht is qua resultaten. Twee keer eindigde de confrontatie in een gelijkspel, één keer gingen de oranjehemden er met de winst vandoor en ook de Somerenaren wisten één zege te boeken. Vorig seizoen won NWC thuis met 1-0 dankzij een vroege treffer van Jeroen van Deursen. De returnwedstrijd op De Potacker leverde geen doelpunten op: 0-0.

Het waren allemaal geen duels waar de vonken vanaf spatten, maar spannend was het altijd. Nu hebben beide ploegen de ambitie om bovenin mee te draaien en NWC slaagt daarin tot nu toe het beste. De formatie van trainer Henry van Alebeek staat vierde, maar heeft het de laatste weken wat lastiger. Uit de laatste drie wedstrijden werden twee punten gepakt, waaronder twee weken geleden op bezoek bij de amateurs van PSV (2-2). Door meerdere blessuregevallen staat er de laatste weken een jong basisteam, maar aan talent ontbreekt het absoluut niet. De verschillen in de kopgroep van klasse 2F zijn nog klein, dus kan het nog alle kanten op. 

Someren, dat ook over een jonge spelersgroep beschikt, begon tegenvallend aan het seizoen. De blauw-witten hadden het moeilijk en bungelden even zelfs onderin mee, maar inmiddels lijkt de nieuwe coach Jurgen de Haan zijn elftal weer op de rit te hebben gekregen. Sinds 11 oktober werd geen wedstrijd meer verloren, maar simpel wint Someren zijn wedstrijden niet. De Somerenaren hebben moeite met scoren en speelden daardoor de helft van de duels gelijk. De topscorers aan Somerense zijde zijn Salim Zeroual en Koen de Louw, die allebei vier goals maakten. NWC kent drie spelers met vier treffers achter hun naam: Martijn Ghielen, Jeroen van Deursen en Itay Blaycher. Mooi detail is dat de beide selecties volledig bestaan uit spelers uit het eigen dorp. 

De derby begint om 14.30 uur en de heer Briene uit Ingen is aangesteld als leidsman.

Na afloop van het duel, rond 17.00 uur, zal de band Blind Date een optreden verzorgen in de kantine van NWC en zal zoals gebruikelijk een mooi feest losbarsten.