Inbraken voorkomen via de BuurtTent

Op woensdag 25 november startten de zes Peelgemeenten in samenwerking met het woninginbraken team (WIT) van de politie met het initiatief de ‘BuurtTent’.

In de marineblauwe tent komen buurtbewoners, politie en gemeente samen om te praten over de woninginbraken in hun straat of wijk. Het uitwisselen van informatie, preventietips, advies over het opzetten van burgerinitiatieven zoals wijkpreventie teams en WhatsApp groepen komen in de BuurtTent aan de orde. Iedereen kan binnenlopen. Het werkt. Recente pilots in Tilburg en ’s-Hertogenbosch wijzen uit dat mede dankzij de BuurtTent het aantal inbraken afneemt.

De praktijk leert dat mensen het meest open staan voor preventie wanneer ze zelf of in hun woonomgeving te maken krijgen met een inbraak. Afhankelijk van bijvoorbeeld de aard van de inbraken of het aantal inbraken in een bepaalde periode in een buurt wordt de tent neergezet. De “Buurttent” zal ook voor het geven van voorlichting over andere veiligheidsthema’s zoals, brandveilig leven of fietsendiefstal, gebruikt gaan worden.

De deelnemers van de driehoek, het overleg tussen burgemeesters, Openbaar Ministerie en politie, namen op woensdag 25 november een kijkje in de BuurtTent. Zo waren daar de burgemeesters Ronnes (Laarbeek), Mak (Deurne), Van Zomeren (Bakel), Vos (Asten), Blanksma (Helmond) en Veltman (Someren).


Trefwoorden: hubert vos alfred veltman
Geplaatst

donderdag 26 november 2015 | 15.45 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 26 november 2015 | 15.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub