SIRIS.nl

Bijdrage Oranje Fonds voor Groenteam Eikelaar

Groenteam Eikelaar Asten krijgt een bijdrage van € 1.700 van het Oranje Fonds voor het project “Eikelaar groen, samen doen”.

Het team heeft zich aangemeld voor het project Groen-Verbindt. Groene buurtinitiatieven laten vele mooie resultaten zien, juist ook op sociaal gebied: er vindt ontmoeting plaats, mensen komen uit een isolement, ze voelen zich fysiek en psychisch beter en krijgen meer en beter contact met buurtgenoten.

Groenteam Eikelaar is gestart met een paar enthousiaste mensen die er echt voor gaan. Het team bestaat uit meer dan 25 actieve mannen, vrouwen en kinderen. Zij helpen in de wijk wanneer ze tijd hebben en met wat ze kunnen. Elke eerste zaterdag van de maand komen ze bij elkaar, in de lente en herfst wat vaker. Is er geen tijd om te helpen maar wel om even wat te drinken en te buurten, het is altijd goed. De werkzaamheden bestaan o.a. uit bladruimen, bloembollen zetten, schoffelen, zwerfafval opruimen.

Mede door de ongedwongen sfeer zijn de sociale contacten, de saamhorigheid en de gezelligheid sterk verbeterd en de wijk knapt er zienderogen van op.

Door de financiële bijdrage van het Oranje Fonds voelen ze zich gesteund om door te gaan op de ingeslagen weg.