Kerstconcert in de Lambertuskerk in Someren

Op zondag 20 december om 14.30 uur wordt weer het kerstconcert in de Lambertuskerk in Someren gehouden.

Het is een mooie traditie, waar veel Somerenaren en mensen uit de directe omgeving zeer aan gehecht zijn. In de afgelopen 27 jaar heeft het Somerens Dameskoor dit kerstconcert georganiseerd en zij verdienen een groot compliment voor de wijze waarop zij dit steeds hebben gedaan. In die periode is het jaarlijkse kerstconcert immers uitgegroeid tot een van de best bezochte kerstconcerten in onze regio. 

Vanaf dit jaar wordt de traditie van het kerstconcert voortgezet door een samenwerkingsverband van een drietal verenigingen, te weten Muziekvereniging Somerens Lust, het Mannenkoor De Nachtegaal en het Somerens Dameskoor. Zij hebben het gezamenlijk op zich genomen om de kerstconcerten in de Lambertuskerk in de komende jaren voort te zetten. De inhoud van het kerstconcert verandert er niet drastisch door. Dat komt mede doordat bezoekers van het concert regelmatig uitspreken dat zij tevreden zijn met de herkenbare kerstmuziek, die de kerstconcerten steeds kenmerken. Dat is ook dit jaar weer het geval. 

De samenwerkende verenigingen hebben er naar gestreefd om weer een afwisselend en herkenbaar programma samen te stellen. Hierbij vormen de muzikale kwaliteiten van de deelnemende ensembles van Muziekvereniging Somerens Lust, de deelnemende koren en de twee solisten, Michiel Malschaert en celliste Felicia Dercksen, een sfeervol geheel.

Het repertoire tijdens het Kerstconcert is overwegend nieuw ten opzichte van het vorige jaar alhoewel ook enkele liederen hetzelfde zijn, zoals het gezamenlijk door koren en orkesten uitgevoerde “Hark! The herald angels sing”, “I’m dreaming of a White Christmas” en het niet weg te denken “Stille Nacht” van het Mannenkoor De Nachtegaal.

Het Somerens Dameskoor o.l.v. Helna Beelen, het Mannenkoor De Nachtegaal o.l.v. Hans Heykers, Het Blazers Ensemble o.l.v. Koen Wijnen en de Jazz Academy o.l.v. Kees Kes, staan borg voor een keur van zang en muziek. Liederen en muziekstukken worden deels apart maar ook in verschillende samenstellingen van koren en orkesten gebracht.

Michiel Malschaert, die al sinds 2004 solo optredens tijdens het concert verzorgt, zingt o.a. “Heart of Gold” van Neil Young.

Nieuw is het solo-optreden van celliste Felicia Dercksen tijdens de uitvoering van “Nocturne in d-mineur” van Peter Tchaikovsky. Felicia Dercksen (1992) kreeg haar eerste cello lessen op 9-jarige leeftijd. Zij studeert aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en volgde ook vele masterclasses. Sinds 2012 maakt zij deel uit van het Rubio Trio. Felicia bespeelt een cello uit 1724, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Tijdens de pauze van het concert is er koffie of thee. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert wordt zeer op prijs gesteld.


Trefwoorden: mannenkoor de nachtegaal muziekvereniging somerens lust somerens dameskoor lambertuskerk kerstconcert felicia dercksen michiel malschaert
Geplaatst

maandag 14 december 2015 | 10.49 uur

Laatst gewijzigd

zondag 20 december 2015 | 16.47 uur


businessclub