Astens Gemengd Koor Puur Sangh houdt op zondag 20 december het traditionele kerstconcert in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Uitgevoerd wordt Weihnachtskantate ‘Der Stern von Bethlehem’, opus 164. Het is een compositie van de Duitse componist Josef Gabriel Rheinberger (1831-1901) op een negendelige gedichtencyclus van zijn echtgenote Fanny von Hofnaaβ. Ze beschrijft daarin op zeer beeldende wijze het aloude Kerstverhaal.

Het stuk is geschreven voor koor, orkest, sopraan- en bassolist. Puur Sangh wordt voor het eerst begeleid door het Symfonieorkest Helmond-Venray. De sopraanpartij wordt gezongen door Caroline Spanjaard en de baspartij door Wim Ritzerfeld. Aan het orgel treffen we als vanouds organist Rob Nederlof en de algehele leiding is in de bekwame handen van Ad Vergouwen, voor wie dit, als nieuwe dirigent van Puur Sangh het eerste kerstconcert is in Asten.

Het is nu al een traditie van jaren, dat Puur Sangh op de laatste zondag voor Kerstmis zijn kerstconcert houdt. Er is intussen een grote groep trouwe bezoekers ontstaan, die het concert, dit keer voor het eerst op zondagavond als een mooie voorbereiding op kerst ervaart.

Toegangskaarten zijn te koop bij VVV Asten en Primera Midas Asten en kosten in de voorverkoop € 7,50.

Aan de dagkassa kosten de kaarten € 9.

Het geheel zal ongeveer een uur duren.


Trefwoorden: agk puur sangh puur sangh josef gabriel rheinberger caroline spanjaard wim ritzerfeld rob nederlof ad vergouwen
Geplaatst

dinsdag 15 december 2015 | 11.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 23 december 2015 | 11.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub