Op zondagmiddag 3 januari hield Muziekvereniging Sancta Maria uit Ommel een zeer geslaagde nieuwjaarshappening in een goedgevuld gemeenschapshuis De Kluis.

De middag werd geopend door voorzitter Arie Liebregts waarna de jeugdige drummers van het C- en B-orkest van Jong Nederland de middag muzikaal op gang brachten.  In deze orkesten spelen ook drie Ommelse drummers in opleiding mee om zo ervaring op te doen in een groter jeugdorkest. Een prima samenwerking die haar vruchten afwerpt. Vervolgens was het woord aan burgemeester Hubert Vos die in zijn nieuwjaarstoespraak nogmaals het belang van de samenwerking tussen de verenigingen en de gemeente aangaf waarmee in een kleine gemeenschap als Ommel toch ontzettend veel bereikt kan worden. Zoals de afgelopen jaren is gebleken.

Op deze happening konden alle verenigingen uit Ommel hun plannen voor 2016 kenbaar maken en hun nieuwjaarwens overbrengen aan de aanwezigen. Hiervan maakten twaalf verenigingen gebruik. Om beurten presenteerden zij hun vereniging, de positieve en minder positieve ontwikkelingen binnen hun activiteiten en hun plannen voor 2016. Regelmatig kwam daarbij ook het probleem van de kleine kernen aan de orde, namelijk zorgen over de aanwas vanuit de jeugd om hun vereniging levend te houden en het vinden van voldoende nieuwe leden. Daarnaast greep ook pastor Harold van Overbeek de kans om zijn parochie een zalig Nieuwjaar te wensen.

Tussen deze presentaties door werd de middag muzikaal opgeluisterd door twee geledingen van Muziekvereniging Sancta Maria; de zanggroep Fieramente met combo en het muziekkorps.

Samen en individueel brachten ze een aantal zeer stemmige nummers ten gehore die een mooie invulling en aanvulling op de middag vormden. Zo werden o.a. de nummers Stil in mij, Spectre  en I still haven't found what I'm looking for ten gehore gebracht. Dit was het eerste officiële optreden van Fieramente na hun oprichting. Vanaf september hebben ze hard gerepeteerd onder leiding van hun dirigente Sophie de Ruijter om de gebrachte nummers onder de knie te krijgen. En met succes. Het optreden werd goed ontvangen door de aanwezigen en beloond met een daverend applaus. 


Trefwoorden: fieramente muziekvereniging sancta maria
Geplaatst

dinsdag 05 januari 2016 | 12.21 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 06 januari 2016 | 13.45 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub