Gerard Stienen (61) uit Asten heeft op zondag 10 januari de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

Burgemeester Hubert Vos speldde Gerard de versierselen op tijdens de slotdag van het tiende manegevoetbaltoernooi in Manege Heijligers in Asten.

Gerard Stienen zet zich al meer dan 25 jaar met veel plezier in voor de voetbalsport. Bij voetbalvereniging NWC, als voetbalverslaggever bij de lokale omroep SIRIS en bij de organisatie van het Manegevoetbal in Asten.

Gerard is jarenlang jeugdleider geweest van diverse teams. Hij kan gemakkelijk met de jeugd omgaan en ook de jeugd stimuleren om een bijdrage te leveren aan de club. Bijvoorbeeld door deelname aan allerlei acties binnen de vereniging om de clubkas te spekken.

Vanaf het moment dat hij geen actief voetballer meer was, is hij zich gaan ontplooien als een fervent organisator van activiteiten: als lid van activiteitencommissie van NWC (sponsoracties, buitenlandse toernooien, e.d.), het pleinvoetbal tijdens de midzomeractiviteiten in het centrum en het grootse toernooi: Manegevoetbal Asten.

In 2006 heeft Gerard Stienen het initiatief genomen om een groots voetbaltoernooi te organiseren in Manege Heijligers: het Manegevoetbal Asten, een groot driedaags toernooi met ruim 700 sporters. Het toernooi is een succes en trekt jaarlijks meer dan 1.500 bezoekers.

Gerard is altijd bereid het voortouw te nemen en met de nodige energie en creativiteit organiseert hij, vaak met een beperkt budget, kleine en zeker ook grote activiteiten. Hij gaat zelf op zoek naar sponsoren, regelt de administratieve - en financiƫle zaken. Hij houdt van organiseren en het moet ook goed geregeld zijn; kwaliteit staat voorop.


Trefwoorden: manegevoetbal manegevoetbal asten gerard stienen hubert vos
Geplaatst

maandag 11 januari 2016 | 14.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 11 januari 2016 | 19.42 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub