De Nederlandse kampioenschappen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders zijn de grootste vogelshow van Nederland en met meer dan 15.000 vogels een evenement van wereldklasse.

De tentoonstelling, onder de naam ‘Vogel2016’, wordt van 14 tot en met 17 januari gehouden in Apeldoorn. De keuring van de vogels heeft al op maandag 11 januari plaatsgevonden.

Daarbij hebben drie leden van vogelvereniging Zang en Kleur uit Asten een kampioenstitel in de wacht hebben gesleept:

Martie van den Berg is kampioen geworden met een Agapornis roseicollis marbled *blauw* met 92 punten. Een Agapornis roseicollis opaline groen behaalde brons met eveneens 92 punten.

Piet van Eijk is kampioen geworden met een Australische koningsparkiet wildkleur man met 93 punten. Een Roodvleugelparkiet wildkleur man behaalde zilver met 92 punten.

Jeugdlid Jeffrey Wilmsen werd bij de junioren maar liefst drie keer kampioen met een Agapornis roseicollis D groen met 92 punten en een Agapornis roseicollis pallid D groen met 92 punten en een Roodvoorhoofdkakariki groen met 90 punten.


Trefwoorden: algemene nederlandse bond van vogelhouders nederlandse bond van vogelliefhebbers vogel2016 vogelvereniging zang en kleur zang en kleur piet van eijk martie van den berg jeffrey wilmsen
Geplaatst

vrijdag 15 januari 2016 | 12.21 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 januari 2016 | 11.25 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub