SIRIS.nl

Vrijwilligers voor nieuwkomers gezocht

In Asten en Someren zijn de afgelopen maanden extra nieuwkomers komen wonen.

Deze mensen worden door Onis Vluchtelingenwerk begeleid bij het inburgeren.

Er wordt een woning toegewezen, men leert om te gaan met de Nederlandse systemen als bankzaken en ziektekostenverzekering, kinderen gaan naar school en men start aan een inburgeringstraject.

Om deze mensen goed te ondersteunen bij het inburgeren zoekt Onis Vluchtelingenwerk zogenaamde wegwijsmaatjes. Dat zijn vrijwilligers die voor de duur van een half jaar een nieuwkomer letterlijk de weg wijzen in onze samenleving. Denk aan het bestellen van een brood bij de bakker, het wegwijzen naar de kringloopwinkel of supermarkt, kennis maken met de buren, praten over Nederlandse gewoonten terwijl er koffie gedronken wordt.

Het gaat om leuke en zinvolle activiteiten waar beiden plezier aan hebben.

Daarnaast worden er twee vrijwilligers gevraagd die kleine huishoudelijke klusjes kunnen oppakken van nieuwkomers. Denk aan het bevestigen van een lamp waarbij rekening moet worden gehouden met de stroom of het in elkaar zetten van een kastje.

Meer info: Onis, Lindy Smits, tel. 0493-441244 of e-mail lsmits@oniswelzijn.nl of Carien van Eijden, tel.0493-441256 of e-mail c.vaneijden@oniswelzijn.nl.