SVSH verslaat ONDO

Op een winderige zondag 21 februari stond op sportpark De Plagge in Someren-Heide SVSH-ONDO (Heusden) op het programma.

Op een zware maar mooie en goed te bespelen grasmat wist SVSH het hooggenoteerde ONDO te verslaan.

Het was ONDO dat beter uit de startblokken kwam. Het had het merendeel van het balbezit en creëerde in de vierde minuut een grote kans. De voorzet van de linksbuiten werd echter gemist door de spits. ONDO bleef het veldoverwicht behouden maar kreeg door goed positiespel en kort dekken van SVSH geen kans.

In de 21e minuut wist SVSH, tegen de verhoudingen in, de 1-0 binnen te schieten. Een bal, die tussen de defensie en de keeper van ONDO viel, werd door de keeper slecht weggewerkt. Lex Klaver wist de bal te onderscheppen en goed af te leggen op Mike van de Boogaard. Mike wist deze van pakweg dertig meter knap in het lege doel te schieten, 1-0.

Later de eerste helft wist SVSH er een evenwichtige partij van te maken waarin beide partijen niets tot weinig weggaven.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. ONDO wist zich geen raad met de korte dekking van SVSH en kwam moeilijk in het spel en wist het verschil niet te maken. Buiten een bal op de lat en een goed uitgespeelde aanval die perfect werd gestopt door SVSH-goalie Coen Smits wist de ploeg uit Heusden niet te komen. SVSH wist door de gegeven ruimte in de achterhoede van ONDO ook nog twee goede kansen te creëeren om de voorsprong te vergroten. Beide kansen werden echter gemist.