Technasiumleerlingen van het Varendonck-College in Asten strijden binnenkort om een finaleplaats in de Technasium Top Award.

In opdracht van het IGOV Innovatieplatform, ontwerpen de leerlingen een lichtconcept voor de publieke ruimte, dat zich aanpast aan de lichtbehoefte, waarbij gebruikers geen lichthinder ervaren. De scholen die tijdens de regionale voorronden het beste idee presenteren, gaan met het winnende team door naar de landelijke finale in april.

De Technasium Top Award daagt leerlingen uit innovatieve oplossingen te bedenken, voor een jaarlijks wisselende opdrachtgever. Basisvoorwaarde is dat de opdracht maatschappelijk relevant is. Dit jaar doet een recordaantal van 78 technasia met ruim 5.000 leerlingen mee aan de Technasium Top Award. De beste schoolteams gaan na interne schoolcompetities naar de regionale voorronden in februari en maart. Daarna volgt op 22 en 23 april de landelijke finale in het Evoluon in Eindhoven.

Yaniek Schriks, Milan Sonnemans, Meike Vermeulen en Fleur Eijsbouts zullen het Varendonck-College vertegenwoordigen tijdens de regionale voorronde op donderdag 3 maart bij de Fontys in Eindhoven. Voor het park in Asten hebben zij een lantaarnpaal ontworpen in de vorm van een waterlelie. Overdag is de lelie open en schijnt de zon op de zonnepanelen in de bloembladeren van de lelie. Naarmate het donkerder wordt gaat de lelie dicht en zal licht gaan branden. Het betreft groen led licht, omdat dit niet storend is voor de eenden die in het park leven. Het ontwerp is onderaan voorzien van prullenbakken in de vorm van metalen bladeren.

Naast de award zelf kunnen de teams ook de publieksprijs winnen. Alle winnende teams van de regionale voorronden, kunnen hierna met hun idee online stemmen verzamelen van bijvoorbeeld vrienden, docenten, familie, of klasgenoten in een speciale module. Ze mogen na afloop van de voorronden, allemaal meestemmen tot de finale.

Op www.technasiumtopaward.nl staan straks de idee├źn van de finalisten.


Trefwoorden: technasium top award varendonck-college asten fleur eijsbouts meike vermeulen milan sonnemans yaniek schriks
Geplaatst

dinsdag 23 februari 2016 | 10.47 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 24 februari 2016 | 17.18 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub