Rabobank Peelland Zuid maakt kinderen vroeg geldwijs

In het kader van Bank voor de Klas krijgen groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in de gemeenten Asten, Deurne, Someren en in Mierlo bezoek van medewerkers van Rabobank Peelland Zuid.

Bankmedewerkers verruilen in de week van 14 tot en met 18 maart hun baan heel even voor die van gastdocent.

Als gastdocent leren ze de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld. Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Bank voor de Klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) namens de Nederlandse Banken tijdens de Week van het Geld. Deze week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Praktische vragen als ‘wat is een bankpas’ en ‘wat is een bank eigenlijk?’ worden besproken. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat speciaal is ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud.


Trefwoorden: rabobank peelland zuid bank voor de klas
Geplaatst

donderdag 10 maart 2016 | 10.49 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 10 maart 2016 | 15.21 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub