SIRIS-tv zendt op zaterdag 12 en zondag 13 maart het weekoverzicht uit van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Week van de Veiligheid op basisschool De Vonder:

Van 7 tot en met 11 maart werd op basisschool De Vonder in Someren-Eind de ‘Week van de Veiligheid’ gehouden. Tijdens die week vonden er allerlei activiteiten plaats op de school die allemaal met veiligheid te maken hebben. Hulpouders verleenden hand- en spandiensten.

Informatieborden in centrum Asten onthuld:

Op donderdag 10 maart werden vier informatieborden van het winkelcentrum van Asten onthuld. De onthulling vond plaats bij de achteringang van het gemeentehuis op het Koningsplein door de oorzitter van Centrummanagement Asten Jan Uilenbroek en wethouder Jac van Bussel.

Globaland op het Varendonck College:

De brugklassen van het Varendonck College uit Asten namen op maandag 7 en dinsdag 8 maart deel aan het tweedaagse Globalandproject, een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld.

Woningcheck in buitengebied in Lierop:

In februari ging in de brandweerkazerne in Someren het project Brandveilig leven-woningcheck officieel van start. Om inwoners te stimuleren brandveiligheidsmaatregelen te treffen is in de gemeente Someren het project Brandveilig leven-woningcheck opgezet. De woningchecks worden uitgevoerd door vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Aan de hand van een checklist wordt de woning gecontroleerd op brandveiligheid. Op dinsdag 8 maart hielden Henk van den Einden en Ian Cummins een woningcheck op Otterdijk in Lierop. Anne van Putten en Martien Vlemmix hadden de zaakjes goed voor elkaar.

Cadeau van Stichting Sarakasi voor SIRIS:

Op woensdag 2 maart werd in De Ruchte in Someren de eerste Someren Market gehouden, een sfeervolle markt, opgezet door Somerense ondernemers die willen laten zien dat Someren bruist. Ook Stichting Sarakasi stond er met een stand. Jan Breukers, penningmeester, en Thijs van Dijck, secretaris van de Stichting Sarakasi, hadden een verrassing in petto voor de lokale omroep SIRIS.

Theaterprogramma maart 2016 in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand maart 2016.

Gemeentenieuws - Niet-agrarische functies in het buitengebied:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de niet-agrarische functies in het buitengebied. Wethouder Leon van de Moosdijk en Theo Thijssen en Jeroen Merkx, twee ambtenaren van de gemeente Someren, geven tekst en uitleg.


Trefwoorden: siris-tv weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 11 maart 2016 | 20.45 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 september 2016 | 22.50 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub