Hondenlosloopterrein De Kluifzwam in Asten geopend (+ VIDEO + AUDIO)

Op maandag 7 juli ging in Asten een lang gekoesterde droom van veel hondenbezitters in vervulling.

Hondenlosloopterrein De Kluifzwam op het evenemententerrein aan de Lienderweg werd door wethouder Theo Martens officieel geopend; een afgebakend terrein waar de honden naar hartenlust kunnen spelen en rennen en de baasjes gezellig kunnen kletsen.

Dit terrein is tot stand gekomen dankzij de inzet van een tiental vrijwilligers uit de Paddenstoelwijk met als grote aanjager Thalita Kommer. Haar niet aflatende enthousiasme bracht de wijkbeheerder Moniek Hoeve er toe deze wens kenbaar te maken bij B en W van Asten.

Vanaf het moment dat de toestemming binnenkwam is er keihard aan het losloopterrein gewerkt. De gemeente zorgde voor de honderdvijftig paaltjes en een rol draad. Bomen snoeien, onkruid maaien en niet te vergeten het gaten boren zorgden voor de nodige blaren.

Geld om het terrein nog veiliger te maken doormiddel van tuingaas is er helaas niet. Er wordt dan ook naarstig  gezocht naar sponsors die genegen zijn om de ongeveer tweehonderd meter gaas te betalen.

Dit project heeft een proeftijd van een jaar en heeft meer kans van slagen als het terrein goed en veilig omheind is door middel van gaas.

De gemeente neemt in deze periode vier maaibeurten voor haar rekening en daarna wordt bekeken of het terrein naar wens wordt gebruikt en of het behouden kan blijven met ondersteuning van de wijkbewoners.


Trefwoorden: paddestoelenwijk hondenlosloopterrein
Geplaatst

donderdag 10 juli 2014 | 18.40 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 17 juli 2014 | 07.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub