Comeback levert NWC driepunter op

NWC (Asten) heeft de tweede bekerwedstrijd winnend afgesloten. Beerse Boys werd op dinsdag 26 augustus knap met 2-3 verslagen.

Ten opzichte van het eerste bekerduel tegen Deurne (0-2 verlies) bracht trainer Henry van Alebeek twee wijzigingen aan. Aanvoerder Bas van Geffen keerde terug in de basis en dat ging ten koste van Rudi Strauss. Verder keepte Gijs Brüsewitz in plaats van Stefan Vaas.

In de eerste helft ging het gelijk op, maar kwam NWC onnodig op achterstand. Luuk Castelijns speelde de bal terug op Brüsewitz, maar de bal glipte onder de voet van de goalie door: 1-0.

Al gauw na rust verdubbelde de eersteklasser uit Middelbeers de voorsprong. Een prima voorzet van de rechterkant werd binnengeschoten door Joost Schapendonk: 2-0.

NWC legde zich echter niet neer bij een nederlaag en kwam sterk terug. Snel na de 2-0 maakte Juul Verbugt er uit een hoekschop 2-1 van, een doelpunt die een sterke Astense fase inluidde.

De bezoekers gingen wat meer gebruik maken van de ruimte en snelheid voorin en Abdou Bazi werd de gevierde man. Hij scoorde in de 67e minuut de 2-2 en zeven minuten later zelfs ook de 2-3. Beide keren klopte hij Beerse Boys-sluitpost Koen van Kollenburg oog in oog. NWC was beter en kreeg nog enkele kansen op meer goals, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Een verdiende overwinning voor NWC, dat op zaterdag 30 augustus om 18.00 uur in Brunssum speelt tegen BSV Limburgia/Kamerland. De eerste twee teams gaan door naar de volgende ronde en dat wordt nog spannend aangezien iedere ploeg op drie punten staat.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Roel Jansen, Bas van Geffen, Gijs Kuijpers, Luuk Castelijns, Leon van den Bosch (59' Ruud Leenen), Rob Jacobs, Abdou Bazi (86' Jeroen Goossens), Juul Verbugt (59' Rudi Strauss), Sander van den Eijnde en Jeroen van Deursen.