SIRIS.nl

Convenant samenwerking KBO en Onis ondertekend (+ AUDIO)

Ouderenbond KBO Asten-Ommel en welzijnsorganisatie Onis hebben op woensdag 3 september in centrum De Beiaard in Asten een convenant ondertekend om op lokaal niveau de samenwerking tussen beroeps- en vrijwillige ouderenadviseurs gestalte te geven.

Per 1 januari 2015 is er sprake van ingrijpende wijzigingen in de wet en regelgeving door de decentralisatie van taken van het rijk naar gemeenten én de scheiding van wonen en zorg.

Beide organisaties vinden het van belang om goed voorbereid te zijn op een toenemende vraag van ouderen naar hulp. De beroeps- en vrijwillige ouderenadviseurs kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Door samenwerking van beide organisaties en afstemming op elkaar is het mogelijk om sneller signalen over hulp- en dienstverlening boven tafel te krijgen of het ontbreken van voorzieningen in de gemeente Asten te signaleren. Collectieve belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding op basis van ervaringen uit het veld kan zodoende sneller inhoud krijgen.

De handtekeningen onder het convenant werden gezet door Irma van Goch, directeur Onis Welzijn, en Jan Bosch, voorzitter KBO Asten-Ommel.