Op zondag 5 oktober bespeelt organist Jo Louppen het monumentale Smitsorgel in de Lambertuskerk in Someren.

Ook mannenkoor De Nachtegaal uit Someren o.l.v. dirigent Hans Heykers verleent medewerking aan dit bijzondere concert.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer één uur. Het programma wordt uitgereikt in de kerk.

Het projectiescherm waarop de organist, door middel van een videoverbinding, letterlijk op de vingers gekeken kan worden zal weer worden opgesteld. Na afloop van het concert wordt de bezoeker uitgenodigd een kop koffie/thee te drinken in de kerk. De toegang is gratis met na afloop een vrije gift.

Organist Jo Louppen rondde in 1990 zijn Conservatoriumstudie in Maastricht af. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de St.- Pancratiuskerk in Heerlen en de H. Hartkerk in Landgraaf. Sinds 2013 is hij als stadsorganist van Kerkrade verantwoordelijk voor de artistieke invulling van de concerten georganiseerd door de Stichting Orgelkring Kerkrade. Naast zijn organistschap maken ensemblezang en koordirectie deel uit van zijn muzikale werkzaamheden.

Dirigent Hans Heykers is sedert 1 september 2011 dirigent van Mannenkoor De Nachtegaal. Hij studeerde aan het Maastrichts conservatorium orgel, theorie der muziek en gregoriaans. Vervolgens volgde hij mastercursussen, improvisatie (orgel), privélessen koordirectie en zang. Hij is als organist aan verschillende kerken verbonden geweest. Nu is hij dirigent van de Cappella Sancti Servatii van de St.-Servaasbasiliek in Maastricht.


Trefwoorden: jo louppen smitsorgel lambertuskerk
Geplaatst

vrijdag 26 september 2014 | 11.14 uur

Laatst gewijzigd

zondag 05 oktober 2014 | 17.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub