SIRIS.nl

Ondertekening overeenkomsten nieuwe Wmo-taken

Donderdag 2 oktober ondertekenen de wethouders van de zes Peelgemeenten en de eerste zorgaanbieder de overeenkomsten voor de nieuwe Wmo-taken op het gebied van begeleiding.

Ook andere zorgaanbieders kunnen de overeenkomsten vanaf dat moment tekenen. Daarmee zijn de Peelgemeenten klaar om vanaf 2015 voor circa 2.600 inwoners van de Peelgemeenten begeleiding en dagbesteding te bieden. Dit werd tot nu toe door het Rijk geregeld via de AWBZ.

Voor 1 november kunnen ook de zorgaanbieders voor de andere Wmo-taken (beschermd wonen, kortdurend verblijf en huishoudelijke ondersteuning) de overeenkomsten met de Peelgemeenten tekenen.

De overeenkomsten zijn in nauwe samenwerking tussen o.a. grote en kleine zorgaanbieders, vertegenwoordigers van Wmo-raden, welzijnsinstellingen en de gemeenten tot stand gekomen. Elke (nieuwe) zorgaanbieder kan de overeenkomst van de Peelgemeenten tekenen als zij aan de voorwaarden voldoen en tegen het gestelde tarief zorg kunnen leveren.

Alle zorgaanbieders die in 2015 begeleiding willen leveren in de Peelgemeenten kunnen de overeenkomsten, die op www.peel6-1.nl staan, ondertekenen, mits ze tegen het gestelde tarief de zorg kunnen leveren en voldoen aan de voorwaarden die in de overeenkomsten staan.