Nieuwe app om huis en tuin klimaatbestendig te maken

Het klimaat verandert. Kijk maar naar afgelopen zomer die bestond uit langere hitte- maar ook hevige regenperiodes.

Door klimaatverandering, het dichter bebouwen van steden en het steeds vaker bestraten van tuinen nemen de (negatieve) effecten toe.

Het is wel van belang om de nodige maatregelen te nemen om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen. Gelukkig kan iedereen met een huis met eigen dak, balkon of tuin bijdragen aan de oplossing.

Op donderdag 9 oktober lanceerde atelier Groenblauw in samenwerking met verschillende partijen, waaronder waterschap Aa en Maas, gemeentes, de STOWA en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Huisje Boompje Beter app.

De gratis app voor zowel iOS als Android smartphones inspireert en stimuleert burgers om duurzaam te gaan leven. Hierdoor wordt er een klimaatbestendige omgeving (met name in stedelijke gebieden) gecreƫerd zonder in te leveren op wooncomfort.

De app Huisje Boompje Beter helpt gebruikers hun huis en tuin klimaatbestendig te maken. Bij elke voorgestelde actie geeft de app informatie over de kosten, de moeilijkheidsgraad, benodigdheden en wat de effecten zijn.

De app Huisje Boompje Beter is beschikbaar in de App Store (Google Play volgt eind deze maand). Met deze app hebben gebruikers altijd toegang tot praktische tips om hun huis en tuin klimaatbestendig te maken en vergelijken zij gemakkelijk hun eco-score met anderen.

Meer info: www.huisjeboompjebeter.nl.


Trefwoorden: duurzaamheid huisje boompje beestje app
Geplaatst

vrijdag 10 oktober 2014 | 12.51 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 10 oktober 2014 | 11.53 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub