Asten krijgt geld uit IJsland terug (+ VIDEO + AUDIO)

Gemeente Asten heeft haar IJslandvordering (Landsbanki) verkocht. Het betreft een vordering van (omgerekend) 1,012 miljoen euro, de hoofdsom en de toegekende rente.

De transactie is inmiddels formeel afgerond. ,,Ik ben blij dat de verkoop is zeker gesteld, dat Asten en haar partners in de Noord-Hollandgroep het bedrag volledig terug hebben’’, reageert wethouder Jac van Bussel.

Gemeente Asten maakt onderdeel uit van de zogenaamde Noord-Hollandgroep*, waarin een aantal decentrale overheden, die ook een vordering hadden op Landsbanki, zijn vertegenwoordigd. De provincie Noord-Holland heeft een voortrekkersrol gespeeld in de verkoop van hun vorderingen. 

Gemeente Asten heeft de Deutsche Bank opdracht gegeven de vordering op de IJslandse bank Landsbanki, te verkopen aan geïnteresseerde marktpartijen en investeerders. De Noord-Hollandgroep had een totale vordering van ongeveer 166 miljoen euro. Asten had daarin een hoofdsom van 1 miljoen. De verkoop leidt er toe dat alle bij de transactie betrokken partijen het volledige bedrag terugkrijgen dat ze in IJsland hadden uitgezet.

De vorderingen op de boedel van Landsbanki zijn vrij verhandelbaar. Eerder dit jaar heeft De Nederlandsche Bank zijn vordering verkocht.


Trefwoorden: landsbanki gemeente asten icesave
Geplaatst

maandag 20 oktober 2014 | 17.13 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 22 oktober 2014 | 10.03 uur

Auteur

Tim Hanssen


businessclub