Rabo-Cyclocross in Lierop

Op zondag 26 oktober wordt in Lierop de Rabobank-Cyclocross verreden, georganiseerd door Toer- en Supportersclub Solo.

In de veertiende uitgave van deze omvangrijke veldrit opent de jongste categorie van de KNWU-jeugd om 9.30 uur het wedstrijdprogramma.

Vervolgens komen ook de zes overige jeugdcategorieën aan het vertrek. Aan de start komen o.a. de regionale renners Danny van Lierop en Youri Meeuws. 

Na de jeugd is het om 13.00 uur de beurt aan de nieuwelingen. De Somerense talenten Luca Vreeswijk en Martijn Meeuws vormen in deze categorie de lokale inbreng. Luca Vreeswijk heeft de afgelopen weken meerdere ereplaatsen behaald met een overwinning in het Brabantse Zeeland als hoogtepunt.

Vanaf 14.00 uur komen de amateurs in actie. Om 15.00 uur wordt tenslotte startgelegenheid geboden aan de vrouwen. De plaatselijke favoriete Lana Verberne behoort hier tot de podiumkandidaten. De winnares van vorig jaar is onlangs weer gestart in de veldritten na een lange afwezigheid in verband met een rugblessure. De Meijelse Sabrina Stultiëns en Karlijn Swinkels uit Handel doen eveneens een poging om een podiumplaats te veroveren. Ook het Neerkantse talent Yara Kastelijn heeft ingeschreven maar kwam zondag in de Wereldbekercross in Valkenburg zwaar ten val. 

Evenals voorgaande jaren wordt er gebruik gemaakt van het motorcrosscircuit van MAC Lierop aan het Kerkenhuis.

Voor de cyclocrossers is het een gevarieerd parcours, waar vooral het rulle zand en het veelvuldig draaien en keren het extra zwaar maken. Op het terrein is een tent geplaatst waarin de permanence gevestigd is.

Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door ‘thuisspeaker’ Rien van Horik en Mierlonaar Peter van Hoek.

Als trouwe hoofdsponsor fungeert de Rabobank Peelland Zuid.

De toegang is gratis.


Trefwoorden: lana verberne knwu-jeugd toer- en supportersclub solo rabocyclocross solo
Geplaatst

dinsdag 21 oktober 2014 | 13.47 uur

Laatst gewijzigd

zondag 26 oktober 2014 | 19.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub