Leerlingen OBS De Horizon actief met mediawijsheid

Kinderen op een verantwoorde manier leren omgaan met de media om hen heen.

Dat is kort gezegd het doel van het project mediawijsheid waar de leerlingen van OBS De Horizon twee weken aan werkten. Vrijdag 21 november wordt het project afgesloten met een viering.

“Kinderen komen op verschillende manieren met allerlei media in aanraking”, legt Frank Kuilder uit. De directeur van OBS De Horizon uit Asten is namens PlatOO projectleider ICT. “Kleuters uit groep 1 en 2 spelen vaak dagelijks op een tablet. Voor kinderen uit groep 8 gelden weer hele andere uitdagingen.”

Het project mediawijsheid sprak leerlingen op hun eigen niveau aan. Centraal in het project stond een filmpje van Dokter Digibeet. Rode draad was de vraag hoe kinderen Sinterklaas zouden kunnen benaderen. Hierbij werd onder meer aandacht besteed aan manieren om informatie op te zoeken of de invloed van reclame. Ook de impact van sociale media kwam aan bod.

Kuilder: “We merkten dat het onderwerp bijzonder actueel is. Via de kinderen, hun ouders of andere kanalen kwam het de school in. We wilden er daarom graag een mooi project van maken. Dat is gelukt. Nu willen we het jaarlijks laten terugkomen. In twee weken kun je immers niet alles oppikken.”

Vrijdag 21 november wordt het project gezamenlijk afgesloten. De leerlingen presenteren dan o.a. een eigen gemaakt (computer)spel. 


Trefwoorden: obs de horizon de horizon
Geplaatst

woensdag 19 november 2014 | 14.45 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 19 november 2014 | 15.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub