Mannenkoor A Capella heeft tijdens zijn Ceciliafeest vier jubilarissen gehuldigd.

De vier leden hadden een speciaal kroonjaar te vieren in ‘hun thuishaven’ café-zaal Nellie van Oosterhout; de bassisten Piet van Oosterhout en Huub van den Eikhof, allen robijnen jubilaris, Aart van Leeuwen, koperen jubileum en tenor Martien de Groot, die zijn 25-jarig jubileum bij A Capella vierde.

Een kwartet, dat niets te veel gevraagd is om bij veel reguliere verenigingsactiviteiten zijn medewerking te verlenen bij het ontplooien en realiseren van de werkzaamheden. Uit naam van het koorgezelschap huldigde en typeerde voorzitter Harrie van der Sanden de feestelingen en partner. 

Collega-bestuurder Piet van Oosterhout, opgegroeid in een periode waarin de Nederlandstalige muziek luid hardop en gedragen gezongen werd. Geïnspireerd door deze tijdsgeest schrijver geworden van eigen gezongen liederen. Niet alleen zijn echtgenote Rieky, maar ook zijn gezin is vaak te vinden bij A Capella.

Bij diverse verenigingen blijft Huub van den Eikhof steeds streven om het culturele erfgoed te bewaken. Huub en Annie zijn nauw verbonden met de Lieropse samenleving en hebben ieder een grote passie voor het gedrukte woord en voor de boeken- en platenmarkt.

Pionier Martien de Groot, een man, die naast zijn dagelijkse werkzaamheden een grote affiniteit heeft opgebouwd met het mannenkoor. Steeds kan en mag het koor rekenen op zijn steun en die van Maria bij de voorbereidingen van de traditionele doe- en muziekactiviteiten en om hun woning en erf daarvoor beschikbaar te stellen.

Tenslotte zanger en mediator Aart van Leeuwen, de techneut van het koor, die steeds bereid is zich in te zetten voor het koor. De jubilaris geeft een gedegen advies en beargumenteert dat, zodat dit het beste past bij de belevingswereld van A Capella. Echtgenote Jannie is steeds bereid om als gastorganist op te treden tijdens de reguliere vieringen.


Trefwoorden: ceciliafeest a capella mannenkoor a capella
Geplaatst

zondag 23 november 2014 | 00.00 uur

Laatst gewijzigd

maandag 24 november 2014 | 13.45 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub