SIRIS.nl

Vier leden van verdiensten bij Mannenkoor De Nachtegaal

Mannenkoor De Nachtegaal uit Someren kent sinds kort, naast de exclusieve titel ‘Erelid’, ook de titel ‘Lid van verdiensten’.

Tijdens de jaarvergadering op dinsdagavond 15 maart werden de eerste vier leden van verdiensten benoemd.

Voor alle benoemde leden, Thieu Donkers, Willy van Bragt, Jan Hurkmans, en Toon Bouwmans geldt dat zij al meer dan vijftig jaar trouw lid zijn van De Nachtegaal. Op zichzelf is dat al voldoende reden voor de benoeming. Voor alle genoemde leden zijn er echter behalve dat feit, ook nog wel andere redenen te noemen waarom deze eretitel wordt verleend.

Thieu Donkers was maar liefst zestien jaar bestuurslid, was veelvuldig ceremoniemeester op feestavonden en organiseerde jarenlang donateursacties. Willy van Bragt bezorgde meer dan 25 jaar Notenkrakers en brieven van het koor bij leden en commissarissen. Hij maakte de prijzenkast en was ook jarenlang de ziekenbezoeker, die langskwam als koorleden wat langer uit de roulatie waren. Jan Hurkmans houdt al geruime tijd de aanwezigheidsregistratie bij de eerste tenoren bij. Daarnaast is hij vele jaren lid geweest van diverse commissies en werkgroepen en had een aantal jaren zitting in de redactie van de Notenkraker. Toon Bouwmans is nu zestig jaar koorlid en was enige tijd lid van de reiscommissie.

Kortom voor deze vier koorleden bestaan voldoende redenen om hen te benoemen tot lid van verdiensten en door de aanwezigen op de jaarvergadering werd daarmee dan ook unaniem ingestemd.

Voorzitter Henk Meeuws overhandigde aan de vier nieuwe leden van verdiensten de bij de eretitel behorende oorkonde en feliciteerde hen hartelijk met de toekenning van de titel.