SIRIS.nl

Dansdag Got2Dance op het Varendonck College

Op donderdag 31 maart vindt voor 215 tweedejaars leerlingen van het Varendonck College Someren de dansdag Got2Dance plaats.

Got2Dance is een cultuurdag met dans in de hoofdrol. Leerlingen maken door middel van kunstdisciplines zoals theater, muziek, film en fotografie kennis met dans in al zijn verschijningsvormen.

Samen met Cultuurplein Asten Someren zet het Varendonck College een inspirerend programma in elkaar voor de leerlingen. Na een flitsende opening door docenten van The Match, volgen leerlingen verschillende actieve workshops.

Er zijn workshops op het gebied van ballet, breakdance, green-screen techniek, lipdubs, pixelation, licht graffiti en bodypercussion. Gedurende de hele dag kunnen de leerlingen punten verzamelen voor verschillende competenties.

Aan het einde van de workshops laat een aantal groepen onder leiding van de workshopleiders zien wat zij hebben geleerd. Ook worden dan de dagwinnaars bekend gemaakt. 

Rond de middag gaan de leerlingen naar De Ruchte om te kijken naar een dansvoorstelling van The Match. The Match is een dansvoorstelling met een knipoog, waarin alle facetten van voetbal voorbij komen: de warming-up, de coach, de betweterige reporters, penalty’s, hoekschoppen, rode en gele kaarten etc.