Gelijkspel SV Lierop

Ondanks het grauwe grijze weer was het toch weer gezellig bij SV Lierop, want waar de roodwitten ook gaan, er gaat altijd een hele groep Lieroppenaren, vergezeld door enkele ‘buitendorpsen’, mee als supporter.

Zo lijkt bijna elke wedstrijd voor de mannen van het eerste een thuiswedstrijd en dat doet hen goed.

Lierop kwam ijzersterk uit de startblokken en zette Handel meteen onder druk. Dat leverde in de negende minuut de openingstreffer op door Thijs van Heugten na goed aangeven van Tim van Lieshout, 0-1. Handel kwam langzaamaan beter in haar spel, maar kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt, toen de bal van achter de lijn werd voorgezet en ingetikt.

In de 40e minuut werd Tim van Lieshout op links de diepte ingestuurd. Hij speelde de bal in de voeten van Bas van de Wittenboer, die mooi aflegde op de inlopende Dirk van Vlokhoven. Dirk knalde vanaf twintig meter op het doel en zag vrolijk toe hoe de bal via een verdediger van Handel van richting veranderde, waardoor de keeper van Handel kansloos was, 0-2.

De feestvreugde werd minder toen bleek dat Dirk zich bij deze actie zodanig blesseerde dat hij de wedstrijd moest staken. Jan van Lierop nam zijn plaats in. Vanaf dat moment zette Handel alles op de aanval en werd het druk in het Lieropse strafschopgebied. Nog voor de rust had Roosjen een voorzet voor het intikken, maar hij tikte over. Ook Gijs Bexkens was dicht bij een treffer, maar mikte op het lijf van Rob Hurkmans.

Na de thee gingen de Handelnaren onverdroten verder met hun offensief. Ze werden daarbij in de 50e minuut in het zadel geholpen door scheidsrechter Van Rossem. Die zette de Lieropse muur bij een vrije trap van Handel op de zestienmeterlijn. De bal werd vervolgens op de arm van een Lieroppenaar geschoten, waarna Van Rossem een penalty toekende. Gijs Bexkens liet dit buitenkansje niet liggen en pegelde raak, 1-2. Mede als gevolg van dit incident werd de wedstrijd werd agressiever en rommeliger. De duels werden steviger en Thijs van Heugten moest als eerste een gele kaart incasseren. Toen Nick van der Sluijs en Peter van den Bosch met de hoofden tegen elkaar knotsten en de wedstrijd enkele minuten stil had gelegen, kreeg Lierop weer meer grip op het spel.

Geheel uit het niets viel in de 65e minuut toch de gelijkmaker. Gijs Bexkens nam een afgeslagen bal in één keer fantastisch op zijn pantoffel en stond het 2-2. Handel zette opnieuw aan en Lierop kreeg het weer moeilijk. In de 68e minuut werd Rob Hurkmans geveld door een geheven elleboog van Jeurissen, die hiervoor de gele kaart kreeg. Rob kon niet verder spelen en werd vervangen door Bart van Lierop. Er kwamen nog enkele kansjes voor de thuisploeg, maar Lierop hield steeds gemakkelijker stand en wist nog enkele keren dreigend in de buurt van het Handelse doel te komen. Het was al bijna donker toen Van Rossem affloot en daarmee de winterstop inluidde.