SV Lierop verliest van Bavos

Het was maar goed dat het zonnetje de toeschouwers bij SV Lierop-Bavos verwende, want het voetbal dat vertoond werd deed soms ”pijn aan de ogen” , aldus een kritische Lierop-supporter.

Het begon heel aardig met al na vijf minuten een grote kans voor Lieroppenaar Ralf van de Laar na een mooie pass van Hidde Maas. Van de Laar lobte de bal over het doel van keeper Gloudemans. Het spel kakte steeds meer in en het balverlies was aan beide zijden opvallend groot. De Bakelnaren kwamen niet verder dan enkele onschuldige schoten uit de tweede lijn.

SV Lierop kreeg via Ralf van de Laar nog een kansje en claimde een penalty toen Bas van denWittenboer in een duel met een Bavos-verdediger naar het gras ging. Daarmee was de koek wel op wat de eerste 45 minuten betreft.

In de rust werd in en om de kantine flink geklaagd over het abominabele niveau van deze wedstrijd.

In de tweede helft had Bavos de wind in de rug en Lierop moest iets meer achteruit. Verder was het gewoon een voortzetting van het foutenfestival van voor de theepauze. In de 57e minuut maakte Lierop doelman Lars van Grotel zijn enige fout van deze wedstrijd, maar die bleek dus wel doorslaggevend. Hij beoordeelde een mislukte voorzet van Niek Heesters volkomen verkeerd en sloeg de bal in het eigen doel. Lierop was even helemaal van slag maar krabbelde toch redelijk overeind. Met Bart van Brussel als linksbuiten en met Rik Duijmelinck als rechtsbuiten werd voor een offensieve strategie gekozen. De druk op het doel van Bavos nam toe. De Bakelnaren kregen nog één goede kans, maar Lars van Grotel stopte het harde schot van Christian Seijkens. In de 80e minuut was er een enorme kans voor Bart van Brussel. Hij knalde hard in, passeerde de doelman maar zag zijn schuiver van de lijn gegleden door Peter Vriens. Even later werd opnieuw door alles wat Lierop was om een penalty geroepen toen een bal tegen een Bakelse hand werd geschoten. Scheidsrechter Klaassen dacht er anders over.

In de 90e minuut was Lierop middels Dirk Hesius dichtbij de gelijkmaker toen keeper Gloudemans de bal los liet. Hesius knalde in een reflex over. De wedstrijd eindigde voor Lierop helemaal in mineur omdat Ralf van de Laar een rode kaart kreeg na onvriendelijke opmerkingen tegen de grensrechter. 


Trefwoorden: sv lierop
Geplaatst

maandag 04 april 2016 | 11.45 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 april 2016 | 12.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub