SIRIS.nl

ORO maakt seksualiteit bespreekbaar

Op donderdag 21 april wordt in Hampshire Hotel Fitland in Helmond het symposium ‘Cliënt & seksualiteit, ook op jouw netvlies?’ gehouden.

Het symposium, bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de zorgsector, is georganiseerd door ORO.

Ook in 2016 zijn het nog onderwerpen waarover we maar moeilijk met elkaar praten. Seksualiteit hoort bij het leven, maar is toch vooral privé, vinden we. In de zorgsector ligt het thema helemaal gevoelig. Wat doe je bijvoorbeeld met de seksuele behoeften van iemand met een verstandelijke beperking? Of van dementerende ouderen? Bij ORO, een van de zorgverleners voor kwetsbare mensen uit de regio, vindt men de tijd rijp om de discussie met elkaar hierover te voeren.

Bij de voorbereiding van het symposium koos ORO voor een zorgbrede aanpak. De problematiek speelt immers niet alleen bij de primaire doelgroep van ORO, mensen met een verstandelijke beperking, maar ook binnen andere zorgsectoren.

Tijdens het symposium worden diverse workshops gehouden. Ook is er een plenair debat dat onder leiding staat van meervoudig Nederlands kampioen debatteren, Lars Duursma. Een van de inleiders, Monica Sondervan, is tevens de initiator van het symposium. Deze GZ-psychologe houdt zich bij ORO onder meer bezig met dit thema. Afgelopen jaar studeerde zij af als seksuologe. De workshops met thema’s als ‘de impact van ziekte op seksualiteit’, ‘de impact van social media’, ‘ouderen en seksualiteit’ en ‘medicatie en seksualiteit’, worden verzorgd door seksuologen uit dezelfde afstudeergroep als Monica Sondervan.

Meer informatie lezen over het symposium en aanmelden kan via www.oro.nl/seksualiteit.

Aanmelden kan tot en met woensdag 13 april. Gezien de vele aanmeldingen zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar.