SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 9 en zondag 10 april van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Nieuwe wethouder Gonnie van Bussel:

Gonnie van Bussel is op donderdag 7 april, tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis in Someren, benoemd als wethouder. Op donderdag 31 maart ging het mis bij haar benoeming, toen er vergeten werd om schriftelijk te stemmen. Nu ging alles op rolletjes. Alle zestien aanwezige raadsleden stemden voor haar benoeming.

Eerste SIRIS-sessie in De Ruchte:

Op zaterdag 9 april vindt de eerste editie van SIRIS-sessies plaats in De Ruchte in Someren, en initiatief van de concertcommissie van De Ruchte in samenwerking met SIRIS. In de eerste SIRIS-Sessie treden vier regionale en lokale bands op. Tim Rijper, manager van De Ruchte, vertelt wie dat zijn.

Anne Frank Krant op De Diamant:

Op woensdag 6 april overhandigden Daniëlle van Helmond-Hoeben en Martie Jeuken, namens het Comité 4 en 5 mei Someren, het eerste exemplaar van de Anne Frank Krant aan de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Diamant in Someren. Somerense basisscholen ontvangen de krant, waarin dit jaar wordt ingegaan op zes herinneringen van Anne Frank en haar levensverhaal.

Koninklijke onderscheiding voor Ria Deelen:

Ria Deelen-van der Heijden uit Someren heeft op zaterdag 2 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Burgemeester Alfred Veltman speldde Ria de versierselen op tijdens de feestelijke bijeenkomst van het Somerens Dameskoor in zaal De Platte Vonder in Someren-Eind.

Accorde nieuw lid SIRIS-businessclub:

De lokale publieke media-instelling SIRIS heeft een businessclub. Deze club bestaat uit bedrijven en instellingen die SIRIS een warm hart toedragen en de omroep daarom ook financieel steunen. Op donderdag 7 april heette SIRIS een nieuw lid welkom; Accorde accountants en belastingadviseurs in Someren. Hans Kollée en Theo van Eijk van Accorde kwamen het naambordje ophangen op het grote SIRIS-businessclubbord in de studio.

Nieuwe locatie Het Talent:

Op maandag 4 april werd het nieuwe imposante gebouw van de Deken van Houtschool aan de Asterstraat in Asten geopend. De school krijgt, behalve een nieuw gebouw ook een nieuwe naam, Het Talent, een naam bedacht door oud-leerling Nick Verhagen.

Got2Dance op Varendonck College:

Op het Varendock College in Someren werd op donderdag 31 maart het dansevenement ‘Got2Dance’ gehouden. Deze dansdag werd bijgewoond door 215 tweedejaars leerlingen die door middel van verschillende kunstdisciplines zoals theater, muziek, film, fotografie kennis maakten met dans in al zijn verschijningsvormen.

Theaterprogramma april in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand april 2016.

De volgende filmpjes zijn inmiddels verhuisd naar siris.nl (zie televisie Van dag tot dag).

Gemeenteraadsvergadering moet over:

Op vrijdag 1 april berichtte SIRIS dat er iets fout was gegaan bij de benoeming van Gonnie van Bussel tot wethouder van de gemeente Someren. Tijdens de raadsvergadering van 31 maart werden er procedurefouten gemaakt. Burgemeester Veltman vertelt wat de gevolgen zijn van deze procedurefouten.

Knobbelzwanen weer vrij:

Bij het Vogelasiel in Someren worden, jammer genoeg, regelmatig gewonde en zieke vogels afgeleverd. De meeste tijd komt het met die vogels wel goed en worden ze na een liefdevolle verzorging losgelaten, hun vrijheid tegemoet. Pepie Smits en Jo van Zanten van het Vogelasiel Someren lieten op vrijdag 25 maart twee knobbelzwanen, een meerkoet en een wilde eend vrij in het Beuven op de Strabrechtse Heide.


Trefwoorden: siris-tv weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 08 april 2016 | 17.17 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 september 2016 | 22.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub