SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 16 en zondag 17 april van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Reünie Deken van Houtschool Asten:

Voor de reünie van de vijftigjarige basisschool Deken van Hout in Asten, die op vrijdag 8 april in de school en enkele aanpalende tenten werd gehouden, hadden zich 750 personen aangemeld. Die kwamen ook opdagen. De oud-leerlingen en -leerkrachten maakten er een gezellige avond van.

Drie generaties tamboers:

Drie generaties tamboers bij Sint Jorisgilde AstenBinnen het Sint Jorisgilde in Asten zijn momenteel drie generaties uit één familie als tamboers actief.
Namelijk Adriaan Joosten, geboren in 1943
Eric Joosten senior, geboren in 1968 zoon van Adriaan
Eric Joosten junior, geboren in 2000 en zoon van Eric
Sjoerdje Joosten, geboren in 1995 en dochter van Eric is momenteel koningin van het Sint Jorisgilde.
Arjan Joosten, geboren in 2002, is vendelier en zoon van Eric.

Muziekochtend op De Diamant:

Seniorenorkest Groot-Someren hield op dinsdag 12 april, in samenwerking met Muziekvereniging Somerens Lust, weer een muziekochtend voor de leerlingen van de Triangelscholen en dat zijn de basisscholen Mariaschool, LeerRijk en Diamant.

Werkzaamheden Florapark Asten liggen stil:

De Raad van State heeft uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Florapark in Asten. De Raad van State heeft besloten dat het huidige bestemmingsplan op belangrijke punten juridisch niet voldoet en heeft het plan geschorst. Wethouder Jac van Bussel vertelt wat er mis is gegaan.

Asten Nu - enquête Markt Asten:

In Asten Nu aandacht voor de enquete over de Markt in Asten. De Markt in heringericht en nu willen ze weten of de inwoners van Asten en anderen tevreden zijn over die herinrichting. Wethouder Theo Martens geeft tekst en uitleg.

Gemeentenieuws - zwembadseizoen gaat van start:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de opening van openluchtzwembad De Diepsteeckel in Someren. Op zaterdag 30 april start het zwemseizoen en ook dit jaar kan je weer gewoon een abonnement nemen. Wethouder Gonnie van Bussel en René van Haandel van De Diepsteeckel vertellen over wat er allemaal staat te gebeuren.

Theaterprogramma april in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand april 2016.

Het filmpje Afscheidsavond uitwisselingsstudenten uit Servië is inmiddels verhuisd naar siris.nl (zie televisie Van dag tot dag).

Vanaf donderdag 31 maart tot en met donderdag 7 april waren leerlingen van Vuk Karadžić Primary School uit Krusevac - een stad van 70.000 inwoners in Servië - te gast in Someren en Asten als onderdeel van het uitwisselingsproject van het Varendonck College. Op woensdag 6 april werd er afscheid van elkaar genomen op het Varendonck College in Someren. Veerle Rutten loopt stage bij SIRIS en was ook een week lang gastvrouw voor een van de Servische studenten. Veerle doet verslag.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-tv
Geplaatst

vrijdag 15 april 2016 | 18.16 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 september 2016 | 22.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub