SIRIS.nl

MGM speelt muziektheater De Dood en het Meisje

Stichting MGM (Maatschappelijk Geëngageerd Muziektheater) Asten gaat, na haar eerste grote en succesvolle productie 'Mistero, Brabantse volksopera', op kleinere schaal verder met de productie 'De Dood en het Meisje', naar het bekende boek van Ariël Dorfman.

Het is een spannend, beklemmend stuk over mensenrechten en de gevolgen van een dictatuur. Muziek wordt weer een integraal onderdeel van de voorstelling.

De Dood en het Meisje speelt zich af in een land waarin recent een schurkenregime is gevallen. In een afgelegen huis aan zee wacht een vrouw 's nachts op haar echtgenoot. Hij is zojuist door de nieuwe president benoemd in een nationale verzoeningscommissie. De man kampt met autopech, maar wordt thuisgebracht door een vriendelijke passant. Vriendelijk? Zij meent hem in een andere hoedanigheid te kennen. Ze heeft hem weliswaar nooit gezien, maar die stem, die geur, zijn grappen. Ze wil hem ontmaskeren en het recht in eigen hand nemen. Maar wil haar man dat ook? Suspense die je bij de kladden grijpt!

Spel: Marja Berkers, Hans van Gorp en John van der Sanden.
Muziek: Trudy Schambergen, Otine van Erp en Cor Mutsers.

De première van het stuk is op zaterdag 4 maart 2017 in De Ruchte in Someren.

Verdere speeldata::

Vrijdag 17 maart 2017 De Klepel Asten
Zaterdag 18 maart 2017 De Klepel Asten
Vrijdag 31 maart 2017 Elckerlyc Hilvarenbeek
Zaterdag 1 april 2017 De Eendracht Gemert
Vrijdag 7 april 2017 Cultureel centrum Martien van Doorne Deurne
Donderdag 13 April 2017 De Lievenkamp Oss
Donderdag 27 april 2017 Dok6 Helden
Vrijdag 28 april 2017 Het Speelhuis Helmond.