Orgelconcert in de Lambertuskerk in Someren

Op zondag 24 april bespeelt organist Wouter van der Wilt uit Rotterdam het monumentale Smitsorgel in de Lambertuskerk in Someren.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer één uur.

Het programma wordt uitgereikt in de kerk.

Na afloop van het concert wordt de bezoeker uitgenodigd een kop koffie/thee te drinken in de kerk.

De toegang is gratis met na afloop een vrije gift.

Dit is echter onvoldoende om onder andere de kosten van de organisten te kunnen dekken. Het zou prachtig zijn de concerten kostendekkend te kunnen organiseren. Het orgelcomité gaat zich hier de komende tijd mee bezig houden. Het orgelconcert in Someren is onderdeel van een reeks orgelconcerten. Op 29 mei en 2 oktober worden er nog twee concerten in de Lambertuskerk gehouden.

Organist Wouter van der Wilt studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. In 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma cum laude. Zijn masterdiploma volgde in 2010.
Daarnaast studeerde hij kerkmuziek. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann door middel van een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wouter studeerde verder improvisatie bij Jos van de Kooij en nam deel aan verschillende masterclasses.

Wouter van der Wilt won verschillende prijzen op diverse concoursen, o.a. in 2009 en 2011 de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. In 2010 is hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen.

Zie ook www.woutervanderwilt.nl.

 


Trefwoorden: orgelconcert lambertuskerk wouter van der wilt
Geplaatst

maandag 18 april 2016 | 13.55 uur

Laatst gewijzigd

zondag 24 april 2016 | 16.28 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub