SIRIS.nl

Twee maal 2e Dangraad bij Soo Bak-Gi

Afgelopen weekend werden in Leerdam de landelijke Taekwon-Do Dangraadexamens afgenomen binnen de ITF Royal Dutch.

Dit is de stichting waar de Astense school Soo Bak-Gi bij is aangesloten en waar halfjaarlijks Dangraadexamens worden afgenomen.

Dit gebeurt door een examencommissie bestaande uit leraren met 4e Dan, de lerarengraad, tot en met 8e Dan, ook wel de Mastergraad genoemd.

Soo Bak-Gi had ditmaal twee dames welke examen aflegden voor hun 2e Dangraad, te weten Lonneke van Dam en Manon Bankers. Tussen de 1e en de 2e Dangraad zit een verplichte wachttijd van twee jaar en deze was voor de dames voorbij. Na vele interne, maar ook externe trainingen in Bemmel, Leerdam en Alphen aan de Rijn, en enkele positieve proefexamens op de eigen sportschool, kregen zij dan ook beiden de goedkeuring van de hoofdleraren om het examen af te leggen.

Tijdens het examen werden de volgende praktijkonderdelen getest: tuls, stap-sparring, zelfverdediging, breken met de hand en een gesprongen voettechniek en vrij sparren. Ter afsluiting moesten de kandidaten een theorietoets afleggen.

Er waren deze ochtend zes kandidaten. Drie van hen kregen na afloop te horen dat ze een onvoldoende hadden. De Astense dames liepen een goed examen en slaagden daarmee ook voor hun 2e Dangraad. Beiden hadden slechts één fout bij de theorie en kregen enorm lovende woorden over de technische onderdelen. De examencommissie gaf aan Lonneke en Manon de hoogste score. Dit is uiteraard een groot compliment voor beide meiden maar ook voor het niveau van de Astense Taekwon-Do-school.

Het behalen van een Dangraad is niet voor iedereen weggelegd. Het is een lange weg van veel trainen waarvoor op de Taekwon-Do-school veel aandacht is in de vorm van een huldiging.

Dit zal dinsdag dan ook in het bijzijn van alle leden, ouders en vrienden bij de sportschool gebeuren.