Op vrijdag 22 april vonden in het hele land de Koningsspelen plaats ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Basisschool ’t Rendal hield op die dag een sponsorloop rondom het grote grasveld bij de gymzaal. De kinderen werden per rondje gesponsord.

De opbrengst van de sponsorloop wordt verdeeld over drie goede doelen:

- Stichting Nica-friends

Nica-Friends is een stichting (www.nica-friends.nl) die zich inzet voor beter onderwijs voor alle kinderen uit de sloppenwijken van de stad Granada in Nicaragua. Dit doen ze door het inzamelen van financiële en/of materiele middelen.

- Stichting TCDF Thai Child Development Foundation

Deze stichting is opgezet met het doel de ontwikkeling van Thaise kinderen te ondersteunen op een vraaggerichte, directe, praktische en individuele manier. Dit kan zijn in de vorm van medische zorg, gezonde voeding, educatie en/ of dagelijkse opvoeding. Er wordt nauw samengewerkt met de ouders van de individuele kinderen, de lokale school en de lokale medische instanties. Juf Susanne van Lierop heeft in 2006 in Thailand voor deze stichting gewerkt op de lokale basisschool.

- Muziek/cultuurproject voor de school

De komende jaren wil ’t Rendal flink investeren in het muziek- en cultuuronderwijs. Denk hierbij aan instrumenten, projecten, lessen die ingekocht moeten worden. Een extra financieel potje zou hierbij zeer welkom zijn.

Stichting Nica-friends wordt geleid door de Britse Pauline Jackson en juist die was op vrijdag 22 april aanwezig bij de sponsorloop voor haar stichting. 

Pauline is van origine Engelse, heeft lang in Australië gewoond en is jaren geleden in Nicaragua terechtgekomen en geraakt door dit land. Geheel als vrijwilligster leidt zij nu alweer ruim zeven jaar La Esperanza met een fenomenale full-time inzet. Zij raakt ook de juiste snaren:

- ‘De enige échte hulp die je hier kunt geven is scholing voor kinderen. Daarmee worden ze bewuster, krijgen ze zelf niet zo vroeg kinderen, krijgen ze uitzicht op werk en dat alleen al zal op lange termijn het land in een betere, meer acceptabele positie brengen’ en ...

- ‘Ja, de hulp die ik hier geef is maar een ontzettend kleine druppel op een wereldgrote gloeiende plaat, maar als niemand iets doet, dan wordt het nooit beter. Daarom doe ik het tóch’.


Trefwoorden: rendal stichting nica-friends stichting tcdf thai child development foundation pauline jackson
Geplaatst

zondag 24 april 2016 | 18.13 uur

Laatst gewijzigd

maandag 25 april 2016 | 18.03 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub