NWC verliest opnieuw van Wilhelmina‘08

NWC (Asten) heeft op zondag 24 april de slechte reeks voortgezet.

De ploeg van trainer Henry van Alebeek ging voor de tweede keer in tien dagen onderuit tegen Wilhelmina’08: 0-3. Persoonlijke fouten lagen ten grondslag aan de derde verliespartij op rij.

In de twaalfde minuut openden de gasten uit Weert de score. De fysiek sterke spits Imad El Bali draaide weg bij NWC-verdediger Martijn Henst en schoot raak: 0-1. Na een half uur spelen bracht de Astense goalie Gijs Brüsewitz redding bij een inzet van Thomas Witjes, die helemaal vrij opdook na een voorzet van de rechterkant. Even later kopte Wilhelmina-aanvoerder Nick Bronzwaer net over. NWC kwam vervolgens bijna op gelijke hoogte, maar Itay Blaycher had pech dat zijn uithaal de paal raakte. Dat lot had ook een vrije trap van Gianni Steijlen op slag van rust, want ook hier voorkwam het houtwerk een Astens doelpunt. NWC voetbalde behoorlijk, maar had pech in de afronding.

Na de rust deed NWC de goals aan Wilhelmina cadeau. In de 57e minuut profiteerde El Bali van een fout van Timo Janssen, die de bal verloor op een gevaarlijke plek. El Bali faalde niet in de afronding: 0-2. In tegenstelling tot de afgelopen weken bleef NWC wel degelijk knokken en raakte het voor de derde keer de paal. Een goede individuele actie van Steijlen ging vooraf aan een doelpoging, die uiteenspatte op de paal. Het zat niet mee en zeker niet toen de Limburgers even later de 0-3 op het scorebord zetten via Frank Peeters, die ook een fout aan NWC-zijde afstrafte. Een pass van Henst werd onderschept waarna Peeters succesvol kon afwerken: 0-3. De wedstrijd was beslist en dat had zijn weerslag op het duel, dat in de slotfase doodbloedde. De oranjehemden bleven daardoor opnieuw met lege handen achter en zakken naar een teleurstellende achtste plaats. Zondag 1 meu gaat NWC op bezoek bij het Eindhovense RPC, dat een positie hoger staat.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Martijn Ghielen (46’ Tom Peters), Timo Janssen, Itay Blaycher (78’ Ralf van Oosterhout), Mark Bosch (78’ Leon van den Bosch), Gianni Steijlen en Martijn Mulder.


Trefwoorden: wilhelminau201808 nwc asten nwc
Geplaatst

maandag 25 april 2016 | 10.03 uur

Laatst gewijzigd

maandag 25 april 2016 | 11.06 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub