NWC verliest ook bij RPC

NWC (Asten) leed op zondag 1 mei opnieuw een verliespartij.

Het RPC van voormalig NWC-coach Bertran Kreekels was met 4-1 te sterk. Het spel van de oranjehemden was beter dan afgelopen weken en NWC had wat meer verdiend, maar opnieuw gingen de mannen van trainer Henry van Alebeek met grote cijfers onderuit.

NWC had in de beginfase zomaar op een 0-2 voorsprong kunnen staan. In minuut acht kreeg Jeroen van Deursen de bal goed aangespeeld over de rechterkant en gaf vervolgens een goede voorzet, maar de inzet van Martijn Ghielen was net niet hard genoeg om de doelman van RPC te verschalken. Weer een minuut gaf Martijn Mulder een keurige strakke bal naar Gianni Steijlen, maar diens schot was niet zuiver genoeg. Na een kwartier zette NWC wederom een mooie aanval op, waarna de RPC-doelman redding bracht op een inzet van Steijlen.

De eerste aanval van RPC betekende echter meteen de 1-0. Een fikse tegenvaller voor NWC, dat hierdoor meer risico in het spel moest leggen om de gelijkmaker te maken. Na ruim een half uur spelen belandde de Astense sluitpost Gijs Brüsewitz in een ongelukkige situatie, waarna de bal in het eigen doel rolde: 2-0.

Meteen na rust bracht Van Alebeek aanvallende middenvelder Itay Blaycher in het veld voor Leon van den Bosch. NWC begon weer sterk en dat resulteerde in de 51e minuut wederom in een goede mogelijkheid voor Steijlen, maar opnieuw lukte het de aanvaller niet om trefzeker te zijn. Dat was Blaycher wel, die na 66 minuten de aansluitingstreffer op zijn naam bracht: 2-1. De gasten namen meer en meer risico om de gelijkmaker te maken, maar dat resulteerde in een 3-1 achterstand. In de slotfase produceerde RPC ook nog de 4-1 en zodoende droop NWC opnieuw teleurgesteld af. Voor de oranjehemden, die achtste blijven op de ranglijst, resteren nog duels tegen Nieuw Woensel (thuis) en Someren (uit).

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch (Itay Blaycher), Luuk Castelijns, Timo Janssen, Ralf van Oosterhout, Martijn Ghielen (Juul Verbugt), Martijn Mulder (Martijn Henst), Jeroen van Deursen en Gianni Steijlen.