Tot 25 juli vindt er een bijzondere expositie plaats in het gemeentehuis in Someren.

Er worden foto’s getoond uit India van de Somerense fotografe Angelique van de Ven. Er zijn kindertekeningen te zien uit Japan, Ethiopië en India, georganiseerd door Marlon Tielemans. En Josien van Geffen exposeert haar imposante foto’s van het onderduikerskamp in de bossen van Moorsel.

Stichting Karunalaya wil straatkinderen een beter leven geven, en zet zich in om kinderen uit Nederland en India met elkaar te verbinden. Angelique van de Ven is een half jaar in India geweest en heeft foto’s gemaakt van kinderen in een opvanghuis van de stichting én van het dagelijks leven op straat. Scholen kunnen via Cultuurplein Asten Someren vragen naar een persoonlijke rondleiding door Angelique via e-mail info@cultuurpleindas.nl.

Marlon Tielemans verzorgt sinds enige jaren een uitwisseling van internationale kindertekeningen, o.a. uit Japan en Ethiopië. Dankzij stichting Karunalaya en Angelique van de Ven zijn er deze keer ook kindertekeningen uit India op de expositie te zien.

De expositie `Schuldig landschap` van Josien van Geffen weerspiegelt het gevoel van 42 jonge mannen die zich schuil hielden in de bossen van Moorsel om onder te duiken voor de `Arbeidseinzatz` tijdens de tweede wereldoorlog. Josien studeert aan de fotovakschool in Amsterdam.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.


Trefwoorden: gemeentehuis someren
Geplaatst

vrijdag 27 mei 2016 | 21.34 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 mei 2016 | 20.34 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub