Kinderen kunnen tijdens deze meivakantie een interessante Romeinen-doe-tocht ondernemen in Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat in Asten.

Ergens in het museum is een replica te vinden van de gouden Romeinse helm. Met een opdrachtenboekje doorkruisen de kinderen het museum en komen onderweg allerlei Romeinse dingen tegen, zoals bijvoorbeeld antieke belletjes.

Op het tuinplein krijgen ze een idee van een Forum Romanum - een Romeinse markt - waar ze van alles kunnen ontdekken. Deelnemers leren hoe Romeinen leefden en welke spelletjes Romeinse kinderen speelden.

Op woensdag 4 mei waren er extra activiteiten, zoals het bouwen van een maquette van een Romeinse wachttoren en Romeins pottenbakken. De kinderen maakten zelf een potje zoals de Romeinen dat vroeger ook deden.

Verder mochten ze een fibula (mantelspeld) maken en op een archeologische opgraving zelf iets opgraven, dat in elkaar gezet moest worden. En wie van al deze activiteiten honger kreeg, kon zelf een Romeinse lekkernij bakken: honingteefjes.


Trefwoorden: museum klok peel romeinen romeinse peelhelm
Geplaatst

donderdag 05 mei 2016 | 08.01 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 05 mei 2016 | 15.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub