SIRIS.nl

Het gaat er op bij kanaalderby Someren-NWC

Het seizoen 2015-2016 in de klasse 2F is bijna ten einde, maar gaat nog niet het archief in voordat de Kanaalderby tussen NWC (Asten) en Someren is gespeeld.

Op maandag 16 mei treffen de buren elkaar om 14.30 uur op sportpark De Potacker in Someren.

Deze derby is meer dan een normaal competitiewedstrijdje. Inmiddels treffen NWC en Someren elkaar alweer enkele jaren, maar voor beide ploegen geldt natuurlijk maar één ding: het maximale uit de kast halen om van de sportieve rivaal te winnen.

Deze derby's staan de afgelopen jaren niet bepaald garant voor spektakel, want er vielen in de laatste drie edities slechts twee doelpunten. NWC won in 2014 en 2015 thuis telkens met 1-0, terwijl beide elftallen elkaar in de winter van dit jaar op De Potacker in evenwicht hielden: 0-0.

Someren verkeert in aanzienlijk betere vorm dan de formatie uit Asten. NWC heeft al weken niet meer gewonnen en incasseerde vele tegentreffers.

De Somerenaren vechten voor hun laatste kans om de play-offs te halen. De equipe van coach Jurgen de Haan staat bovenaan in de derde periode en kan het seizoen dus nog een aantrekkelijk toetje geven. De achtervolgers hijgen echter volop in de nek, want de verschillen in periode drie zijn zeer klein. Dankzij een sterke tweede seizoenshelft leken de blauwwitten zelfs nog even aanspraak te maken op het kampioenschap, maar door een 3-1 nederlaag op 1 mei in en tegen Blerick vervloog die hoop. Someren staat nu op de zesde plek terwijl NWC op plaats negen bivakkeert.

Bij NWC zit trainer Henry van Alebeek voor het laatst op de bank als hoofdcoach.