SIRIS.nl

Orgelconcert Laurens de Man in Lambertuskerk

Op zondag 29 mei bespeelt organist Laurens de Man uit ’s-Hertogenbosch het monumentale Smitsorgel in de Lambertuskerk in Someren.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer één uur.

Het programma wordt uitgereikt in de kerk. Na afloop van het concert wordt de bezoeker uitgenodigd een kop koffie/thee te drinken in de kerk. De toegang is gratis met na afloop een vrije gift.

Om de continuïteit van de orgelconcerten te waarborgen is het orgelcomité bezig de concerten kostendekkend te organiseren.

Op 2 oktober wordt het laatste concert van dit jaar gehouden.

Laurens de Man (1993) studeerde piano en orgel bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga aan het Conservatorium van Amsterdam. In mei en juni 2014 deed hij voor zowel orgel als piano Bachelorexamen; voor beide examens slaagde hij cum laude.

Het oeuvre van J.S. Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. Zo trad hij op bij het Bachfestival Dordrecht (2012), speelde een Bachconcert met VJ (2013), vertolkte zijn beruchte Goldbergvariaties (2014), speelde hij in de op Bach gebaseerde dansvoorstelling Well Tempered 10/48 (2014) en speelde hij verschillende Bach-programma’s, o.a. in het Orgelpark in Amsterdam (2015).

In maart 2016 won hij een vierde prijs (eerste en derde niet uitgereikt) tijdens het Internationaler Klavierwettbewerb "J.S. Bach" in Würzburg.

Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag een eerste prijs. Hij maakte samen met andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours tournees door de VS en Canada (april 2012) en Costa Rica (oktober 2012). Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte-orgel uit 1861 bespeelt.