SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 28 en zondag 29 mei van 7.00 tot 12.00 uur.

Het programma:

GroenRijk Asten stopt:

Tuincentrum GroenRijk Asten aan de Voorste Heusden 10 in Heusden stopt met haar activiteiten. Jan Janssen vertelt waarom er na 39 jaar een einde komt aan zijn tuincentrum.

Ruud Welten stopt met dierenwinkel Dobey:

Na 25 jaar stopt Ruud Welten met dierenwinkel Dobey in Asten. Ruud gaat aan de slag op zorgboerderij D’n Hoef in Lierop en verandert Dobey in Pet’s Place.

Expositie ArTheo 2016 geopend:

Op zondag 22 mei opende Theo van Dam de expositie ArTheo 2016 op het adres Behelp 15 in Heusden. Tot en met 26 juni exposeert Theo van Dam, samen met collega-kunstenaars, iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Nieuwe alarmklok gegoten voor Ons Fordje:

De personeelsvereniging van de brandweer in Asten heeft in 2014 voor het symbolische bedrag van 1 euro een oude Ford-brandweerauto uit 1937 overgenomen van de gemeente Asten. Deze auto heeft vroeger dienst gedraaid in de gemeente Asten. Ons Fordje, zoals de auto door de personeelsvereniging wordt genoemd, is door de leden van brandweer Asten in het verleden zelf geheel gerestaureerd. Op de auto zat een alarmklok die niet origineel was. Die fout werd gerepareerd op vrijdag 20 mei in de werkplaats van de koninklijke klokkengieterij Eijsbouts in Asten.

Fiddy Fsh op Peteyfest:

Op zaterdag 21 mei vond aan de Steemertseweg in Lierop de negende editie van Peteyfest plaats. In een tent was er een partymarathon met Het Kinderfeestje. Fiddy Fsh & Friends zorgden voor dat feestje. Stefan Vlemmix was er om een filmpje te maken.

Slotdag feestweek 75 jaar basisschool Voordeldonk:

Basisschool Voordeldonk in Asten bestaat dit jaar 75 jaar. Dat jubileum werd gevierd in de week van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 mei met allerlei feestelijkheden. Op vrijdag 20 mei werd de feestweek gezamenlijk afgesloten met de presentatie van de bijzonder geslaagde lipdub, waaraan alle kinderen van Voordeldonk hebben meegewerkt, en diverse optredens. Ook werd het nieuwe logo van de school onthuld door buurman burgemeester Hubert Vos en de kinderen van de leerlingenraad.

De volgende filmpjes zijn inmiddels verhuisd naar www.siris.nl:

Kick-off lokaal filmproject ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’:

Op vrijdag 20 mei vond in De Ruchte in Someren de kick-off plaats van het filmproject ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ plaats. Ruim vijftig geïnteresseerden woonden een bijeenkomst bij waarin ze alles te weten kwamen over het project. De aanwezigen varieerden in leeftijd van 6 tot 76.

Skypemarathon op Lambertusschool Asten:

Groep 8 van de Lambertusschool in Asten hield van donderdag 19 mei om 12.30 uur tot vrijdag 20 mei om 12.30 uur de eerste Skypemarathon. Vierentwintig uur lang skypten de leerlingen zoveel mogelijk met scholen van over de gehele wereld. Ze moesten wel rekening houden met de tijdzones.

Lipdub 75 jaar basisschool Voordeldonk in Asten:

Voor het 75-jarig bestaansfeest van basisschool Voordeldonk in Asten werd er op donderdag 19 mei een lipdub opgenomen waaraan alle kinderen van Voordeldonk deelnamen.