SIRIS.nl

Lambert Verheijen voorgedragen voor herbenoeming Dijkgraaf

Op vrijdag 3 juni is Lambert Verheijen door het Algemeen Bestuur voorgedragen om herbenoemd te worden als dijkgraaf van waterschap Aa en Maas.

De definitieve herbenoeming vindt plaats bij Koninklijk besluit en geldt voor een periode van zes jaar.

Peter Ketelaars namens de Vertrouwenscommissie: “Lambert Verheijen heeft een grote kennis op het gebied van water en ruimte. En als ervaren bestuurder kan hij op veel borden tegelijk schaken. Noordoost-Brabant is een regio met veel uitdagingen als het gaat om het voorkomen van wateroverlast, ernstige droogte en bescherming tegen overstroming. Verheijen heeft vanuit zijn grote netwerk het waterschap op regionaal en landelijk niveau stevig neergezet en op die basis kunnen we verder bouwen“.

Lambert Verheijen is sinds 1 januari 2005 dijkgraaf bij waterschap Aa en Maas. Daarvoor was hij Gedeputeerde bij de Provincie Noord-Brabant. Inmiddels is Lambert Verheijen ook lid van de Eerste Kamer.

Een waterschap is net als een gemeente een overheidsorgaan. Het Algemeen Bestuur van een waterschap is te vergelijken met de gemeenteraad. Het Dagelijks Bestuur met het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) en de dijkgraaf met de burgemeester.

De dijkgraaf is de voorzitter van het Algemeen Bestuur en van het Dagelijks Bestuur, samen verantwoordelijk voor besluiten en investeringen in veiligheid en een gezonde en natuurlijke leefomgeving voor mens, plant en dier.

Waterschap Aa en Maas is onder andere verantwoordelijk voor de bescherming tegen hoog water, de zuivering van afvalwater en de verdeling van water voor landbouw en natuur. Dat doet de organisatie voor én met inwoners, belangenorganisaties en bedrijven. Samenwerking, innovaties, duurzaamheid en participatie staan daarbij centraal.

Kijk voor meer informatie op www.aaenmaas.nl, op facebook.com/aaenmaas of Twitter (@aaenmaas).