SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 4 en zondag 5 juni van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Galabal Varendonck College Someren:

Op donderdag 2 juni vond het galabal plaats van de eindexamenleerlingen van het Varendonck College in Someren.Het bal speelde zich af in de BUC-bar aan het Wilhelminaplein. Voordat het gala begon, stapten de jongens en meiden in galakleding uit een of ander voertuig om zich op de foto te laten zetten. Het was stampend druk op het plein.

Het regent in Asten en Someren:

In Asten en Someren is op woensdagavond 1 juni onnoemelijk veel regen gevallen. In korte tijd viel er zoveel regen dat het rioolstelsel dit niet kon verwerken. Daardoor liepen heel veel straten onder. SIRIS-tv maakte een rondje Asten en Someren.

Wateroverlast in Asten-Someren:

Van het noodweer in Asten en Someren zijn op woensdag 1 juni heel wat filmpjes gemaakt. Het was dan ook ongekend wat er allemaal is gevallen in beide gemeenten. Nog nooit hebben Asten en Someren zo blank gestaan. De SIRIS-redactie vroeg aan de inwoners van Asten en Someren of ze filmpjes wilden sturen van de wateroverlast. Daar is massaal op gereageerd.

Boek ‘Leven van en met de wind’:

Op zondag 5 juni wordt het boek ‘Leven van en met de wind’ gepresenteerd in Hotel Centraal aan het Wilhelminaplein in Someren. De makers van het boek zijn Cees Verhagen en molenaar Marc van Deursen.

Vut-club SV Someren 25 jaar:

Iedere dinsdagochtend is de vut-club van SV Someren op sportpark De Potacker in de weer met werkzaamheden op de velden en in en rondom de gebouwen. En dat al 25 jaar lang. De vut-clubbers Jos Hurkmans, Broer Hilverda, Jac Boerekamp en Piet van den Einden komen aan het woord.

Ecologische Verbindingszone in Someren-Heide geopend:

Op dinsdag 31 mei vond de opening plaats van de Ecologische Verbindingszone in het zuiden van Someren-Heide tussen het gebied De Pan/Boksenberg en het Weerterbos. Wethouder Gonnie van Bussel verrichtte, samen met Lex Huijbers, bestuurder Waterschap De Dommel, de officiële openingshandeling.

PeteyFest aftermovie:

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei vond aan de Steemertseweg in Lierop de negende editie van Peteyfest plaats. Niek Meeuws maakte een aftermovie.

De volgende weekfilmpjes zijn inmiddels verhuisd naar www.siris.nl:

SVSH verliest van Ajax:

In het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei vierden de veteranen van voetbalvereniging SVSH uit Someren-Heide hun 25-jarig jubileum. Op zaterdag 28 mei voetbalden de veteranen tegen Lucky Ajax, een team van oud-Ajax-coryfeeën. SVSH kreeg een dikke jas aangemeten. Voor veteraan Hans Truijen maakte dat helemaal niks uit. Hij is fan van Ajax en speelde de wedstrijd van zijn leven.

Staatssecretaris Van Rijn in Someren:

Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) van het ministerie van VWS bracht op maandag 30 mei een bezoek aan Someren. Voor zijn bezoek waren gemeentelijke bestuurders uit Zuidoost-Brabant en directeuren van Novadic-Kentron en GGD Brabant-Zuidoost uitgenodigd. Als vervolg op het symposium 'Laat je niet flessen', op maandag 23 mei, spraken ze met de staatssecretaris over drugspreventie, de regionale ambities hierin, en op welke manier de regio Zuidoost-Brabant kan aansluiten bij landelijke ontwikkelingen, zodat beide trajecten elkaar kunnen versterken. Na afloop van deze gesprekken was er een persconferentie in het gemeentehuis van Someren.

Viaduct Steemertseweg Lierop beschilderd:

Op zaterdag 28 mei werd de tunnel onder de A67 op de Steemertseweg in Lierop beschilderd door in totaal zo'n tweehonderd dorpsbewoners. Er was heel wat voorbereiding aan voorafgegaan.

Gezond pakketje van SV ONDO:

De Heusdense voetbalclub ONDO hield de afgelopen weken een sponsoractie met het verkopen van een pakket gezonde producten. De spelers van de D- en E-teams verkochten deze gezonde pakketten. De opbrengst van de actie wordt besteed aan extra materialen en activiteiten voor de jeugd. Op vrijdag 27 mei kregen de kopers het gezonde pakket volledig vers thuisbezorgd.

Wateroverlast in Someren-Heide:

Op dinsdagmiddag 31 mei was er flink wat wateroverlast op de Kerkendijk in Someren-Heide. De waterleiding was gesprongen. De brandweer maakte de weg weer watervrij.

Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie ondertekend:

In het gemeentehuis van Someren is op donderdag 26 mei het convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie ondertekend.

Hek moet omlaag bij Verstappen Lierop:

Bas Verstappen Bedrijfswagens aan de Hogeweg in Lierop moet het terrein rondom het bedrijf ontruimen. De auto’s zijn nagenoeg allemaal weg en nu moet ook de omheining weg. Riny Verstappen vertelt wat er aan de hand is.

Nieuw boekje over de Koepelkerk in Lierop:

Op vrijdag 27 mei werd het herschreven boekje over de Koepelkerk in Lierop gepresenteerd in Drukkerij Claessens in Someren, de drukker van het boekje.